Top 5 Beste whitening mondwater

Je tanden witter maken en houden staat tegenwoordig volop in de belangstelling. Hoewel gele tanden onschuldig zijn, streeft bijna iedereen naar een stralend witte glimlach. Filmsterren en beroemdheden hebben de toon gezet, maar ook op je eigen selfies staat het mooier.

Helaas heeft bijna niemand van nature spierwitte tanden, dus je moet er wel wat voor doen.

Een goede dagelijkse mondhygiëne is natuurlijk essentieel, niet alleen voor de kleur van je gebit maar ook voor de gezondheid ervan. Daarnaast zijn er een aantal slimme tips, die helpen je gebit zo wit mogelijk te houden. Lees meer over wat je kunt doen om wittere tanden te krijgen.

Om de witheid van hun tanden een boost te geven, is het bleken van tanden een populaire behandeling geworden. Maar wist je dat je dat ook zelf kunt doen? En met nog veiligere middelen dan die in de schoonheidssalons worden gebruikt? Lees meer over het thuis tanden bleken

Heb je eenmaal witte tanden, dan is dat niet voor de eeuwigheid. Je zult het moeten onderhouden. Eén van onze tips daarbij is de producten voor je dagelijkse mondhygiëne, je tandpasta en je mondwater aan te passen.

De handelingen die je hoe dan ook dagelijks moet doen kun je richten op jouw wens om witte tanden te krijgen en te houden.

Hieronder hebben we de 10 beste whitening mondwaters op een rijtje gezet.

1. JuliBrite Whitening Mondwater

beste mondwater witte tanden

JuliBrite Mouthwash bevat zowel kokosolie als geactiveerde koolstof. Beiden hebben een lichte natuurlijke blekende werking. Maar deze ingrediënten doen nog veel meer. Zowel kokosolie als geactiveerde koolstof werken reinigend en bacterie-werend, ook dat is belangrijk in je mondholte.

Kokosolie hydrateert en verzacht het tandvlees en mondslijmvliezen. Dit helpt mee om een droge mond te voorkomen, wat weer gunstig is voor de algehele mondgezondheid en de vorming van tandplak afremt.

Naast de kokosolie en koolstof zijn glycerine, aloë vera en ontzuurde vitamine C aan het mondwater toegevoegd. Al met al een mondwater vol effectieve, maar natuurlijke en veilige bestanddelen om je mond na het poetsen extra te verzorgen op plekken waar de tandenborstel niet bijkomt.

Spoelen met JuliBrite Mouthwash helpt mee aan wittere tanden, verfrist je adem en geeft bovendien een zacht gevoel in je mond.

JuliBrite gebruikt alleen veilige, natuurlijke biologische ingrediënten. Ze bevatten geen schadelijke chemicaliën zoals ftalaten, sulfaten, Triclosan, fluoride, parabenen of kunstmatige zoet-, smaak- en kleurstoffen.

De geactiveerde koolstof  is pigmentloos. Dat heeft het grote voordeel dat je wasbak schoon blijft als je het mondwater uitspuugt.

2. UK Organics Mondolie Met Houtskool

Ook onze nummer 2, UK Organics Mondolie met Houtskool, maakt gebruik van de reinigende, natuurlijk blekende werking van kokosolie als geactiveerde koolstof.

Zoals je van UK Organics gewend ben is ook de formule deze mondolie 100% natuurlijk en vrij van schadelijke chemicaliën, zoals SLS (sodium lauryl sulfaat) of alcohol.

Ook deze natuurlijke mondspoeling verwijdert vlekken en aanslag en reinigt de plekjes in je gebit en mondholte waar je tandenborstel niet bijkomt.

3. Dentissimo Mouthwash Whitening gold

Het Zwitserse merk Dentissimo combineert natuurlijke plantenextracten met het beste uit het laboratorium. Dit unieke mondwater bevat colloïdaal goud. Een colloïdaal deeltje is het kleinst mogelijke deeltje dat nog steeds de eigenschap van een stof bevat, in dit geval goud. Colloïdaal goud werkt bacterieremmen en zorgt voor een stralende glans.

Uiteraard reinigt en verzorgt het mondwater ook je gebit en tandvlees. De extracten van onder andere IJslands mos en geranium beschermen je tanden en tandvlees tegen bacteriën. Dit remt de vorming van tandplak af, zodat het zich niet kan verharden tot tandsteen.

Dentissimo Mouthwash Whitening gold is gericht op het herstellen van de natuurlijke witte kleur van de tanden. Het bevat geen schadelijke stoffen als SLS (sodium lauryl sulfaat), alcohol, chloorhexidine, peroxide, parabenen of triclosan.

4. Oravall mondwater

Oravall mondwater is eigenlijk gericht op het voorkomen en verhelpen van een slechte adem. Toch is dit mondwater ook zeer geschikt om je gebit grondig te reinigen en witter te houden. De formule is gebaseerd op een actieve zuurstofformule en dan ook nog eens in een zeer hoge concentratie.

Actieve zuurstof is een veilige methode om je gebit te reinigen en te ontdoen van schadelijke bacteriën die zich als tandplak op je gebit kunnen vestigen. Oravall mondwater respecteert het natuurlijke evenwicht van de mondflora, wat ten goede komt aan de mondgezondheid.

Natrium bicarbonaat (zuiveringszout) reguleert de pH-waarde in de mond, wat eveneens belangrijk is.

Het mondwater heeft een prettige, lichte mint-smaak en bevat geen SLS (sodium lauryl sulfaat), suiker, alcohol of kunstmatige smaak- en kleurstoffen.

5. RyttPro mondspoeling

RyttPro mondspoeling is net als Oravall mondwater gebaseerd op een actieve zuurstofformule, die schadelijke bacteriën op een veilige en mond-vriendelijke manier bestrijdt.

Zo kunnen ze niet als tandplak aan het gebit blijven plakken en de natuurlijke witheid van je tanden aantasten door een grijzig laagje en aanslag.

Het mondwater van RyttPro beschermt je gebit en tandvlees tegen cariës (gaatjes) en
ontstekingen. Het houdt je adem fris en je tanden wit zonder het natuurlijke evenwicht in de mondholte te verstoren.

De fles RyttPro mondspoeling is smaakloos. De frisse mint-smaak zit in een apart zakje, zodat je zelf kunt bepalen hoe sterk de mondspoeling smaakt.

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!