Top 5 lippenbalsems tegen droge lippen

Droge lippen zorgen voor een vervelend gevoel en die schilfers zien er ook niet zo smakelijk uit. Door diverse oorzaken kunnen je lippen droog worden, bijvoorbeeld bij droge mondklachten, maar ook gewoon door droog weer. Zowel kou als teveel zon drogen je lippen uit. Het meest voor de hand liggend is een lippenbalsem gebruiken om je lippen zacht, soepel en om te zoenen te houden. Maar let op: er is lippenbalsem en lippenbalsem! Dat ligt vooral aan de ingrediënten en soms ook aan het doel waarvoor de lippenbalsem is ontwikkeld. Om de keuze wat gemakkelijker te maken hebben wij de beste lippenbalsem voor je op een rijtje gezet:

1. Oralieve Nourishing Lip Care

De Oralieve productlijn is speciaal ontwikkeld voor mensen met droge mondklachten. Een droge mond kan bijvoorbeeld optreden als complicatie bij diabetes of door zuurstofbehandelingen. Ook het gebruik van medicijnen, bijna onontkoombaar bij ouderen, kan zorgen voor chronische monddroogheid. Een droge mond is een onaangenaam gevoel en het tekort aan speeksel komt de gezondheid van het gebit en tandvlees zeker niet ten goede.

Omdat een droge mond zich kan uitbreiden tot droge en gebarsten lippen, heeft Oralieve in het verlengde van de hydraterende mondverzorgings-producten een lippenbalsem ontwikkeld. Deze voedende en hydraterende lippenbalsem verzorgt je lippen intensief met natuurlijke ingrediënten. Een weldaad voor iedereen die last heeft van droge, gebarsten of schilferige lippen. En wie heeft dat niet in de winter?

Oralieve Nourishing Lip Care is veilig en verzorgend in kwetsbare situaties, bijvoorbeeld patiënten die zuurstof toegediend krijgen of mensen in de terminaal palliatieve fase. Maar ook als je helemaal gezond bent en geen last hebt van een droge mond is dit een weldadige en 100% veilige lippenbalsem.

Oralieve Nourishing Lip Care is in water oplosbaar en sluit de huid niet af. Het bevat geen minerale oliën, SLS (sodium lauryl sulfaat) of andere schadelijke stoffen. Dat is een enorm pluspunt, omdat MOAH (onverzadigde aromatische koolwaterstoffen afkomstig uit minerale olie) regelmatig in lippenbalsem worden gevonden. Deze stoffen leveren gezondheidsrisico’s op als zij in voedingsmiddelen terecht komen, maar voor lippenbalsem is er nog geen regelgeving. De bekende merken en zelfs de duurdere bij de apotheek verkochte merken bevatten vaak deze dubieuze ingrediënten.

2. Dr. Hauschka lippenbalsem

Dr, Hauschka is een gerenomeerd Duits verzorgingsmerk, dat al meer dan 50 jaar kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Alle ingrediënten zijn heilzame planten uit eigen biologische teelt.

Dr. Hauschka lippenbalsem verzorgt de lippen intensief en ondersteunt het herstel van schrale, gebarsten lippen en mondhoeken. Overbodig om te zeggen dat in deze lippenbalsem geen minerale olie-producten of andere schadelijk bestanddelen zijn verwerkt.

Deze lippenbalsem is geen staafje, maar zit in een potje. Vanwege de effectiviteit ervan is het zuinig in gebruik.

3. Weleda Everon lippenbalsem

Ook het bekende huid-verzorgingsmerk Weleda heeft een lippenbalsem op natuurlijke, plantaardige basis. Dus zonder dubieuze ingrediënten die uit aardolie geproduceerd worden. Alle ingrediënten van Weleda zijn plantaardig en van biologische teelt.

Everon lippenbalsem werkt verzachtend en herstellend als je lippen schraal of gesprongen zijn en heeft een prettige zachte geur van vanille en rozen. Dit houdt je lippen zacht en soepel en beschermt ze tegen droge lucht, kou, wind en zon. Wat dit laatste betreft: de balsem heeft een natuurlijke beschermingsfactor SPF 4.

4. Hema lippenbalsem

Veilige lippenbalsem hoeft niet duur te zijn. De eenvoudige lijn van de Hema bevat evenmin de dubieuze bestanddelen, die bekend staan als MOAH (onverzadigde aromatische koolwaterstoffen afkomstig uit minerale olie). De ingrediënten zijn plantaardig, maar niet bij alle staafjes biologisch. Er zijn verschillende varianten, waaronder Rescue, Age perfection en lippenbalsem met toegevoegde Sheabutter en vitamine E en Bisabilol. Misschien is het even zoeken naar welke variant het beste bij jou past.

5. Labello

Het blauwe staafje van Labello is letterlijk een klassieker. Deze lippenbalsem is al sinds 1909 te koop en wordt geproduceerd door het bedrijf Beiersdorf AG, bekend van Nivea. Inmiddels heeft Labello ook verschillende varianten, die allemaal dienen om schrale of droge lippen weer zacht en soepel te maken. Dat gebeurt door het aanbrengen van een vettig laagje. Dit is dan ook gelijk een probleem, het sluit de huid van de lippen af en je moet de lippenbalsem alsmaar weer gebruiken om zachte lippen te houden.

De vettigheid in Labello is afkomstig van minerale oliën bekend als MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) of MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons). Deze zijn mogelijk kankerverwekkend en zouden beter niet in aanraking met je mond kunnen komen. Onze raad is daarom om het hogerop in onze Top 5 te zoeken en dan bij voorkeur de nummer 1. Oralieve Nourishing Lip Care is zelfs veilig en effectief bij ernstig zieke mensen.

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!