Vraagdetandarts.nl is in 2018 opgericht door Marijke Vriezema vanuit haar irritatie over te weinig betrouwbare informatie rondom mondverzorging. Marijke kreeg te maken met ontstoken tandvlees en kon hierover geen onafhankelijke informatie vinden rondom de oorzaken en oplossingen. Ze was vastbesloten om daar verandering in te brengen, wat heeft geresulteerd in de start van Vraagdetandarts.nl.

Tot en met september 2022 is Marijke betrokken geweest bij Vraagdetandarts.nl. Met haar persoonlijke ervaring heeft zij een groot deel van de artikelen op ons platform geschreven en door de jaren heen heeft ze veel kennis opgedaan over verschillende mondzorg onderwerpen.

Op dit moment wordt het platform onderhouden door een team van deskundigen, waaronder de mondhygiënisten Donna van der Laarse, Yvonne Kort en Lieneke Steverink-Jorna. Donna, Yvonne en Lieneke zijn alle drie ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM).

Juistheid van de door ons aangeboden informatie

Als mondzorg specialisten weten we als geen ander dat er veel onjuiste informatie op het internet staat. Wij vinden het enorm belangrijk dat de artikelen die wij plaatsen correct zijn. Daarom worden al onze teksten geschreven en gecontroleerd door ons team van mondzorg specialisten.

Daarnaast worden verschillende artikelen gecontroleerd door de wereldwijd bekende tandarts Martin Giniger. Martin is tandarts en expert in esthetische tandheelkunde, studeerde af aan de Fairleigh Dickinson University School of Dentistry en is één van de voornaamste specialisten op het gebied van tandheelkundige producten.

Omdat onze artikelen geschreven en gecontroleerd worden door specialisten, zijn wij ervan verzekerd dat de informatie die wij aanbieden inhoudelijk correct is en onze doelgroep daadwerkelijk helpt.

Ons doel

Sinds de oprichting in 2018 heeft Vraagdetandarts.nl al meer dan 4 miljoen bezoekers voorzien van informatie over mondzorg onderwerpen. We zijn trots dat we door middel van onze informatie duizenden gebruikers hebben geholpen bij bijvoorbeeld het verwijderen van amandelstenen, het stoppen met tandenknarsen en het verhelpen van een slechte adem.

Onze missie is om iedere lezer, van jong tot oud, te voorzien van betrouwbare mondzorg informatie. Met onze informatie hopen wij dat onze lezers de problemen die zij ervaren kunnen oplossen en zo op de beste manier voor hun mond zorgen.

Onze informatie wordt door verschillende officiële websites gebruikt als bronvermelding, wat een goede erkenning is voor ons kennisniveau en de inhoud van onze artikelen. Voorbeelden van publicaties waarin wij worden genoemd zijn:

 • Overheid.nl: Noodkreet: tandarts gezocht voor Rotterdam, laat meer studenten toe
 • Philips: aanslag op je tong
 • Libelle: Amandelstenen: hoe krijg, verwijder én voorkom je ze?
 • Gezondheidsplein: amandelstenen
 • Ouders van Nu: tandenknarsen bij kinderen
 • Wikipedia: halitose
 • De betere wereld: amandelstenen zelf verwijderen
 • Margriet: slechte adem of een vieze smaak in je mond?
 • Alles over kinderen: vieze smaak in je mond tijdens de zwangerschap
 • Famme: vaker last van aften in je mond?

Onafhankelijkheid

Vraagdetandarts.nl is geen onafhankelijke blog, omdat wij in sommige artikelen producten promoten. Deze benoemen wij omdat we hier zelf achter staan. Als er wordt gezegd dat iets het ‘beste’ is dan vinden wij dat zelf.

Onze mening wordt niet zomaar gevormd. We doen altijd grondig onderzoek naar de samenstelling van een formule. Alleen middelen met bewezen ingrediënten zullen worden vermeld.

Wij promoten geen mondproducten met sulfaten, alcohol, chloorhexidine, peroxide, kunstmatige zoet- en kleurstoffen of middelen met een hoge zuurgraad. Onze mening wordt niet alleen gebaseerd op ingrediënten. We kijken naar wereldwijde reviews, retourpercentages en testen we natuurlijk de producten zelf.

Mocht je vragen hebben of het ergens niet eens zijn met onze bevindingen dan zien we graag je mail tegemoet.

Onze kernwaarden

Onze drie kernwaarden staan centraal bij ieder artikel dat we schrijven, bij ieder product dat we beoordelen en bij alles wat we verder doen.

 1. Betrouwbaarheid
  We plaatsen alleen informatie die nauwkeurig, actueel en betrouwbaar is. We stellen hoge eisen aan de bronnen die we gebruiken en controleren onze informatie zorgvuldig.
 2. Transparantie
  We zijn open en duidelijk over onze bronnen en de manier waarop we onze informatie verzamelen. We geloven dat dit onmisbaar is voor het onderbouwen van de adviezen die wij doen.
 3. Eerlijkheid
  We presenteren de feiten zoals ze zijn, zonder een mening vooraf of manipulatie. Onze lezers verdienen eerlijke en ongekleurde informatie.

Deskundigen

Het succes van Vraagdetandarts.nl is te danken aan de toewijding van ons team van deskundigen. Aan onze content draagt een team van ervaren tandartsen, mondhygiënisten en andere professionals in de tandheelkunde bij. Deze deskundigen brengen een schat aan praktijkervaring en kennis met zich mee die ze gebruiken om onderwerpen te behandelen en de betrouwbaarheid en juistheid van de informatie die we bieden te controleren.

Meer informatie over de deskundigen van Vraagdetandarts.nl

Onze bronnen

We stellen hoge eisen aan de bronnen die we gebruiken bij het schrijven van onze artikelen. We maken gebruik van medische literatuur, richtlijnen van gezondheidsorganisaties en input van ons team van deskundigen om ervoor te zorgen dat onze inhoud zo nauwkeurig en nuttig mogelijk is.

Meer informatie over onze bronnen

Contactgegevens

Vraagdetandarts.nl heeft geen kantooradres. Ons team van auteurs werkt remote samen om zo ons platform uit te bouwen. Wij staan ingeschreven op het volgende adres:

Vraagdetandarts.nl
Smirnoffstraat 5A
9716 JP Groningen
info@vraagdetandarts.nl
Tel: +31 6 1333 54 39

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!