Witte Tanden? 10 Beste Middelen & Tips

middel voor witte tanden

Wil jij ook je tanden wit houden of witter maken? Gele tanden is niets om je zorgen over te maken, maar toch zul je liever rondlopen met een stralend witte glimlach. Omdat bijna niemand van nature echt witte tanden heeft, gaat dat niet helemaal vanzelf.

Behalve een goede dagelijkse mondhygiëne zijn er gelukkig een aantal producten, die je kunnen helpen in je strijd tegen gele tanden. We hebben de beste 1o voor je op een rijtje gezet.

1. JuliBrite Whitening Kit (Thuis Tanden Bleken) = winnaar

witte tanden krijgen

Niet zomaar staat dit artikel op onze 1e plek vermeld. De JuliBrite Whitening Kit is een veilige, betaalbare en bewezen manier om zelf thuis je tanden te bleken.

Het resultaat doet beslist niet onder voor een bleekbehandeling bij de tandarts: tijdens een kuur van 10 dagen kunnen je tanden tot bijna 8 tinten witter worden. In een klinisch onderzoek was het gemiddelde resultaat 7,8 tinten. 

De JuliBrite Whitening Kit is volkomen veilig voor je gebit en maakt geen gebruik van waterstofperoxide of andere bijtende ingrediënten. Je kunt de kuur daarom zonder problemen herhalen, waarmee je je tanden bijna spierwit kunt maken.

De effectiviteit van deze bleekset is te danken aan 2 veilige, maar effectieve ingrediënten PAP en HAP.  PAP is de afkorting voor Phthalimidoperoxycaproic acid.

Net als waterstofperoxide kan dit bleekmiddel (PAP) organische kleurstof-moleculen in het tandglazuur bleken. Hoewel effectief, is het in tegenstelling tot waterstofperoxide niet schadelijk voor je glazuur en tandvlees. PAP leidt ook niet tot gevoelige tanden, een veel voorkomende klacht bij andere bleekmethoden.

Het ingrediënt HAP of HA is Hydroxyapatiet. Dit lichaamseigen mineraal vormt ook de basis voor onze botten en tandglazuur. HAP wordt al langer gebruikt om tandglazuur te remineraliseren en gaatjes (cariës) tegen te gaan.

Van HAP wordt je tandglazuur dus alleen maar sterker, maar in de JuliBrite Whitening Kit doet het nog meer.

Het zorgt voor een lagere zuurgraad, zodat het bleekmiddel PAP dieper in het tandglazuur kan doordringen en dus ook de verkleuring van de tanden op een dieper niveau kan aanpakken. Daar komt nog bij dat dankzij de remineralisatie door HAP het glazuur gladder en glanzender oogt. Dit benadrukt nog eens extra de stralende witheid van je tanden.

De JuliBrite Whitening Kit werkt met een zogenaamde “lepel”. Dit is een mal, die je zelf maakt met de bijgeleverde tray en die je tanden helemaal omgeven met de bleekgel. Zo wordt je hele gebit egaal gebleekt en geremineraliseerd, ook tussen de tanden. Dit werkt dus beter dan strips.

De bleekgel zelf zit in 2 tweecomponenten-spuiten van 6 ml, die de werkzame ingrediënten PAP en HAP automatisch in de juiste verhouding mengt.

Het JuliBrite bleek-systeem kun je na verloop van tijd herhalen omdat het geen schadelijke stoffen bevat, maar je tanden juist sterker maakt. Wil je opnieuw een 10-daagse kuur doen, dan hoef je alleen de navul-verpakking met de PAP en HAP tweecomponenten-spuiten te kopen. De rest van de benodigdheden heb je al in huis.

Nieuwsgierig? Bekijk JuliBrite dan op demondzorgzaak.nl of bol.com

2. Moist-R Whitening Sponge

tanden wit maken middel

De Moist-R Whitening Sponge is een geheel nieuwe manier om je tanden witter te maken en te houden.

Dankzij de geavanceerde nano-technologie reinig je je tanden effectief op een diep niveau, waardoor behalve tandplak ook verkleuringen van het tandglazuur worden verwijderd.

Het absorberende vermogen van het sponsje komt tot stand door de minuscule nanodeeltjes. In contact met water vormen ze nano-capillaire buisjes. Het ultrafijne netwerk dat zo ontstaat neemt de verontreinigingen op het allerdiepste niveau op.

Het gebruik van de Moist-R Whitening Sponge is ook volkomen veilig voor je tandglazuur en tandvlees. Het is een zacht sponsje, waarmee je niets kunt beschadigen maar wel grondig reinigt.

Als je je tanden net gebleekt hebt met onze nummer 1, is het een prima manier om je witte tanden zo lang mogelijk wit te houden. Gebruik het geregeld en zeker nadat je bijvoorbeeld koffie, bietensap of rode wijn hebt gegeten.

3. MiBrush Whitening Mondwater

whitening mondwater tegen gele tanden

Na het tanden poetsen je mond spoelen met mondwater is een goede gewoonte om je mond schoon en fris te houden, ook op de plekken waar de tandenborstel niet bijkomt.

De hoofdingrediënten van MiBrush Whitening Mondwater zijn geactiveerde houtskool en kokosolie. Deze bestrijden allebei op een natuurlijke wijze bacteriën en gaan zo de vorming van tandplak en tandsteen tegen. Ze helpen mee om cariës (gaatjes) en tandvleesontstekingen te voorkomen.

Geactiveerde houtskool en kokosolie hebben daarnaast ook een natuurlijk blekende werking, zodat je dagelijkse mondspoeling bijdraagt aan het wit houden van je tanden.

MiBrush Whitening Mondwater respecteert het natuurlijke evenwicht van de mondflora. Ook dit draagt bij aan wittere tanden en bevordert de mondgezondheid. Alle ingrediënten zijn veilig en natuurlijk, het mondwater is vrij van nare chemicaliën als SLS (sodium lauryl sulfaat), ftalaten, sulfaten, parabenen en triclosan. Het bevat geen genetisch gemodificeerde bestanddelen of kunstmatige smaak-, kleur- of conserveermiddelen.

4. Dentek Professional Oral Care kit

profi oral kit

Met de Dentek Professional Oral Care Kit haal je professioneel gereedschap in huis om tandsteen te verwijderen. Als je veel last hebt van tandsteen, dat ontstaat als tandplak zich verhardt, kun je tussen de gebitsreinigingen bij de tandarts of mondhygiënist zelf onderhoud uitvoeren. Tandsteen kan voor gebitsproblemen als cariës (gaatjes) en tandvleesontstekingen zorgen, maar geeft ook een grauwe sluier over je tanden. Minder tandsteen betekent dus ook wittere tanden!

De Dentek Professional Oral Care Kit bestaat uit drie handige gereedschapjes: een roestvrijstalen tandartshaakje, een mondspiegel en een dental pick.
Met het tandartshaakje kun je net als de tandarts tandsteen van je gebit verwijderen. Het mondspiegeltje gebruik je om ook het tandsteen plekken te verwijderen, die je niet zomaar in de spiegel ziet. De dental pick is kleiner dan het tandartshaakje en is bedoeld om de ruimten tussen tanden en kiezen te reinigen.

Het tandartshaakje is veilig in het gebruik, ook als je daar nog geen ervaring mee hebt. Het haakje is gemaakt van materiaal dat harder is dan tandsteen, maar niet zo hard als je tandglazuur. Bij juist gebruik worden het glazuur en je tandvlees niet beschadigd. Het haakje heeft een goede grip, waarmee je het tandsteen kunt verwijderen zonder het risico uit te schieten.

5. Miradent Mirawhite Shine Tooth Whitening pen

Met de Miradent Mirawhite Shine Tooth Whitening pen kun je je tanden snel bleken. Verkleuringen door voedingsmiddelen, maar ook de natuurlijke verkleuring door het ouder worden worden aangepakt met veilige middelen, die je glazuur en tandvlees geen schade toebrengen. Vullingen worden er niet witter van, maar de stoffen in de pen zijn er niet schadelijk voor.

De Miradent Mirawhite Shine Tooth Whitening pen werkt niet op basis van waterstofperoxide. De gebruikte Ardox-X technologie is gebaseerd op een unieke combinatie van actieve koolsof en actieve zuurstof. Dit maakt de pen zelfs geschikt voor mensen met gevoelige tanden of tandvleesproblemen. Daarnaast is fluoride toegevoegd om het tandglazuur te remineraliseren en daarmee te versterken. Behalve het verwijderen van de verkleuringen worden onregelmatigheden en kleine scheurtjes in het glazuur hersteld.

De pen is gemakkelijk in het gebruik en volkomen veilig. De Miradent Mirawhite Shine Tooth Whitening pen is een uitstekend alternatief als je je tanden witter wilt maken maar geen waterstofperoxide wil gebruiken, zelfs niet in lage concentraties. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je last hebt van gevoelige tanden of tandvleesproblemen.

6. Richard Marques Natural Whitening Peppermint Toothpaste

De natuurlijke pepermunt tandpasta van Richard Marques bevat calciumcarbonaat en silicaten. Met deze mineralen bleken je tanden op een volkomen natuurlijke manier. De sterke, frisse smaak komt van natuurlijke pepermuntolie. Ook deze helpt bij het verwijderen van aanslag op de tanden verfrist de adem.

De Natural Whitening Peppermint Toothpaste is ontwikkeld in samenwerking met Dr. Richard Marques. Deze tandarts van Wimpole Street Dental heeft veel filmsterren en andere beroemdheden onder behandeling. Als geen ander weet hij dus hoe hij de tanden van zijn klanten wit maakt en wit kan houden.

6. Dr. Brite Naturals: Stain B-gone natural teeth whitening pen
Behalve de algemene Dr. Brite Teeth whitening pens op nummer 2, heeft Dr. Brite nog twee bleekpennen voor specifieke verkleuringen. Er is er één voor koffie- en theevlekken en één speciaal voor de aanslag veroorzaakt door rode wijn.

In minder dan 5 minuten per dag kun je je tanden tot wel 5 tinten witter maken en wit houden. Zo hoef je je favoriete drankje niet te laten staan.
Dr. Brite gebruikt uitsluitend natuurlijke en veilige bestanddelen, zoals krachtige plantenextracten. Al hun producten zijn vrij van SLS (sodium lauryl sulfaat), BPA, PEG en fluoride. Ze zijn niet getest op dieren en bevatten geen kunstmatige smaak-, kleur- of conserveermiddelen.

7. Uli Breiter Teeth Whitening Powder

Het tanden-bleekpoeder van Uli Breiter herstelt en behoudt de oorspronkelijke kleur van je tanden. De zacht schurende werking van het poeder verwijdert tandplak en de verkleuringen van thee, koffie, nicotine, rode wijn en fruit. Stap voor stap worden je tanden gladder, egaler en witter.

Het poeder bevat alleen natuurlijke ingrediënten, zoals de bloem van de witte mangrove en het vliesje van witte rijst. Deze stoffen zijn volkomen veilig en brengen geen schade toe aan je tandvlees en de zachte weefsels in je mond. Het is geschikt voor je hele gebit, ook als je kronen of bruggen hebt.

Met Uli Breiter Teeth Whitening Powder kun je veilig je tanden bleken en genieten van mooiere en gezondere tanden en een stralende witte glimlach. Je gebruikt het door voor het tandenpoetsen 1 tot 2 keer per dag je tanden eerst te poetsen met een beetje Uli Breiter Teeth Whitening Powder op een natte tandenborstel. Dit doe je, afhankelijk van de mate van de verkleuring van je tanden, gedurende een week of twee weken. Daarna kun je de frequentie verminderen tot twee keer per week.

8. Dr Brite Mouthwash Mint

Dr. Brite Mouthwash Mint is een heerlijke zachte en toch frisse manier om je mond na het poetsen extra te verzorgen. Dit mondwater bevat zowel kokosolie als actieve koolstof, die er beide zorgen voor wittere tanden. Daarnaast maken deze ingrediënten de mondholte onleefbaar voor schadelijke bacteriën.

Kokosolie voedt en verzacht het tandvlees en de zachte weefsels in de mondholte. Dat helpt een droge mond te voorkomen, wat tandplak tegen gaat. Geactiveerde houtskool maakt niet alleen je tanden witter, maar werkt ook ontsmettend. Ter ondersteuning zijn nog glycerine, aloë vera en ontzuurde vitamine C toegevoegd. Al met al een mondwater vol effectieve bestanddelen voor wittere tanden, een zacht gevoel in je mond en een frisse adem.

In de producten van Dr. Brite worden alleen natuurlijke biologische ingrediënten gebruikt. Deze zijn veilig, zelfs om door te slikken. Ze bevatten geen schadelijke stoffen als ftalaten, sulfaten, parabenen, Triclosan of fluoride. Evenmin kunstmatige zoet-, smaak- en kleurstoffen.

De actieve koolstof erin is pigmentloos, zodat je wasbak schoon blijft als je het mondwater na het spoelen uitspuugt.

9. Piksters aanslag verwijderaar

De Piksters aanslag verwijderaar is een heel licht schurend rubbertje, een soort gummetje voor je tanden. Aanslag kun je door de tandarts laten verwijderen, maar met de Piksters aanslag verwijderaar haal je een professioneel stukje gereedschap in huis. Hiermee kun je oppervlakkige verkleuringen direct na hun ontstaan verwijderen. Zo kun je tussen de tandartsbezoeken in de aanslag op je tanden beter onder controle houden.

Terwijl je met een tandartshaakje tandsteen kunt verwijderen, is de aanslag verwijderaar speciaal bedoeld om verkleurende aanslag weg te poetsen. Voorbeelden hiervan zijn verkleuringen of vlekken door koffie, thee, cola of nicotine.

De Piksters aanslag verwijderaar gaat lang mee en is veilig in het gebruik. Het verwijdert de aanslag snel en effectief. Het fijne, dunne rubber brengt geen schade toe aan het tandglazuur. Door het verwijderen van de aanslag en het gladder maken van je tanden, verwijder je ook broedplaatsen van bacteriën in je gebit. Zo krijg je niet alleen stralend witte tanden, maar je helpt ook cariës (gaatjes) voorkomen.

10. Dentek Fresh & White floss

Met de Dentek Fresh & White flossboogjes kun je snel en gemakkelijk flossen. Het is even effectief als flosdraad op de rol, maar je komt er gemakkelijker mee achterin je mond. Zelfs als je grote handen hebt.

De tandzijde die op het boogje is gespannen, is voorzien van mint-kristallen. Die geven een frisse smaak en zorgen voor witte tanden.

Het andere uiteinde van het boogje bestaat uit een zachte pick. Deze heeft een handige en comfortabele slanke vorm om goed tussen je tanden te kunnen reinigen. Door het ruwe oppervlak kun je goed bij de tandplak tussen je tanden komen en deze verwijderen. Bovendien stimuleer je het tandvlees met de zachte pick. In tegenstelling tot houten en plastic tandenstokers loop je met de pick van de Dentek flossboogjes geen risico om het tandvlees te beschadigen.

De Dentek Fresh & White Flossboogjes zijn een veelzijdig hulpmiddel om je mond schoon te houden, je adem fris en je tanden wit. Ook ideaal voor op reis.

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!