Top 10 Bewezen Trucs Bij Stinkende Adem (test)

Laatst bijgewerkt 18-12-2023 – Auteur Donna van der Laarse

bron: envato elements

Verdenk je jezelf van het hebben van een slechte adem? Dan kan dit artikel jou wellicht verder helpen.

Een slechte adem is moeilijk te verhelpen en heeft een enorme impact op je zelfvertrouwen.

Je bent geneigd om sociaal contact uit de weg te gaan en in het ergste geval wordt intimiteit vermeden.

Dat is onnodig, vinden wij.

De redactie van Vraagdetandarts.nl dook in de wereld van de middelen tegen vieze adem. We stelden onszelf 2 vragen:

 1. Hoe kan het dat je na het poetsen en spoelen toch uit je mond ruikt?
 2. Wat is het allerbeste middel tegen slechte adem?

We ontdekten dat de meeste commerciële ‘slechte-adem-producten’ een stinkende mondgeur kunnen verergeren.

Bestanddelen zoals o.a. alcohol, chloorhexidine, menthol, hexetidine, cpc en sodium lauryl sulfaat hebben vooral een maskerende, irriterende en uitdrogende werking.

Dit trekt juist bacteriën aan.

Waarom zit het er dan in?

Bovengenoemde stofjes worden door fabrikanten toegevoegd om je zintuigen te prikkelen. Een knalblauw mondwater dat prikt geeft je immers de illusie dat het écht werkt.

Kijk kritisch naar wát je gebruikt.

Om je te helpen kiezen met het juiste product hebben we samen met 18 personen (die chronisch last hebben van slechte adem) een overzicht samengesteld van 10 bewezen middeltjes tegen slechte adem.

Het overzicht bestaat uit zorgvuldig gekozen ‘wapens’ tegen mondgeur, gebaseerd op tests, reviews en ervaringen van ons eigen testpanel.

Ook kijken we naar de actieve stoffen en zuurgraad.

Zo komen we tot een geheel eigen lijstje van middelen die de stinkende ademgeuren gericht aanpakken bij de bron en tegelijkertijd zorgen voor een gezonde, gehydrateerde mond met een superieure ademfrisheid.

1. Oxyfresh Frisse Adem Pakket

TEST: Top 10 Beste Middelen Slechte Adem (Tip)Met recht op de 1e plaats: Oxyfresh.

Deze Amerikaanse fabrikant begrijpt wat je mond nodig heeft om een frisse adem uit te kunnen blazen.

Het is dan ook niet toevallig dat OxyFresh als beste wordt beoordeeld op grotere websites zoals bol.com. Wat is er zo speciaal aan Oxyfresh?

OxyFresh kiest als een van de enige fabrikanten ter wereld NIET voor een formule met chloorhexidine, alcohol of het bijtende sodium lauryl sulfaat. Wat doet het wel?

De formule van OxyFresh bestaat uit een krachtige mix van actieve zuurstof en zink. Waarom kiezen de meeste mensen voor actieve zuurstof?

Slechte geuren in de mond worden veroorzaakt door anaerobe bacteriën. Dit zijn bacteriën die afvalproducten in de mond omzetten in een gas.

Dit gas kun je vergelijken met de geur van ontbindend vlees. Zo hevig kun je dus uit je mond ruiken..

Anaerobe bacterien kunnen niet goed tegen zuurstof. Door te spoelen en te poetsen met OxyFresh komt er een grote hoeveelheid zuurstof in de mond, waardoor deze bacteriën direct worden bestreden en de ademgeur verdwijnt.

Nog een voordeel: Actief zuurstof en zink kunnen stinkende geuren insluiten en omzetten in een neutrale, lekker ruikende adem.

100% safe voor altijd en voor het hele gezin

In tegenstelling tot andere middelen is OxyFresh niet zuur, vrij van vervelende chemische stoffen én geschikt voor dagelijks gebruik.

Ga je voor de hoogste ademkwaliteit, kies dan voor OxyFresh.

2. JuliBrite Tongue clean kit

middel bij halitosis

JuliBrite Tongue clean kit, bestaande uit een JuliBrite tongreiniger en JuliBrite gel staat niet zomaar op de 2e plaats van beste middelen tegen slechte ademgeur.

Wist je dat 90% van stinkende mondgeur ontstaat vanaf je tong?

Tussen de ribbels van je tong bevindt zich een laagje met witte plak en bacteriën.

Deze bacteriën scheiden gassen uit die flink kunnen stinken.

Om die reden is het verzorgen van je tong zelfs belangrijker in de strijd tegen slechte adem dan het poetsen van je tanden.

Maar let op. Niet alle tongreinigers zijn even doeltreffend

Waar veel andere tongreinigers geen rekening mee houden is dat de slechte-adem-bacteriën alleen kunnen functioneren tussen de weefsels net ónder je tongoppervlakte.

Vlakke schrapers, die zich alleen richten op de bovenkant, hebben daarom minder effect.

Kies daarom voor de JuliBrite Tongue clean kit.

Waarom is de JuliBrite Tongue clean kit beter dan andere tongreinigers?

JuliBrite Tongue clean kit is voorzien van zowel piekfijne borstelhaartjes als een schrapertje ineen.

Met het ultrazachte “bezempje” zorg je ervoor dat óók de dieperliggende weefsels van de tong bacterievrij worden gemaakt.

Gebruik de JuliBrite Tongue clean kit altijd met JuliBrite tong gel. De gel zorgt ervoor dat de slechte-adem-bacteriën losweken en makkelijker van de tong geveegd kunnen worden.

Resultaat: schone tong = schone adem

3. RyttPro Frisse Adem Kit

tandpasta mondwater mondspray slechte adem

De RyttPro Frisse Adem Kit is uitgeroepen tot het allerbeste mondzorgmerk van Amerika (op basis van meer dan 400.000 reviews).

De formule maakt gebruik van het veilige sodium chlorite, dat heeft bewezen de celkern van slechte bacteriën aan te vallen en nare geurtjes om te zetten in een fris ruikende adem.

Opvallend detail:

De meeste occasions worden door autohandelaren ingesprayd met ditzelfde stofje. Ook een penetrante hondengeur verdwijnt meteen met sodium chlorite. Zo kun wel je een inschatting maken wat voor positief effect RyttPro op je adem heeft en dat geheel safe en op natuurlijke wijze.

RyttPro is geschikt voor elke dag, heeft geen bijwerkingen en tilt je mondgezondheid al binnen enkele dagen naar het allerhoogste niveau.

Heb je last van een verslechterde adem en wil je er écht iets tegen doen? Probeer RyttPro eens.

4. TonsilFresh Nasal Sinus Drops

druppels voor slechte neus adem

De TonsilFresh Nasal Sinus Drops behoort al sinds 1994 tot een van ‘s werelds allerbeste wapens tegen stinkende adem. Wat zelfs tandartsen regelmatig over het hoofd zien is dat een slechte adem bij veel patiënten ontstaat vanuit de holtes achter de neus, ook wel de sinussen genoemd.

Door een verkoudheid of allergie hoopt slijm zich op en glijdt het langzaam in de vorm van een etterige substantie richting de keelamandelen en tong. Dit gehele gebied verandert vervolgens in een broeinest van stinkende bacteriën.

Slijm bevat niet alleen boordevol eiwitten waar de slecht-adem-bacterie goed op gedijt. Wanneer slijm wordt vermengd met speeksel kan de mondholte zichzelf minder goed reinigen. Om dit hardnekkige probleem aan te pakken kun je TonsilFresh Nasal Sinus Drops een proberen.

Door in beide neusgaten enkele Sinus Drops aan te brengen wordt de bacterie uitgeschakeld die voor een slechte adem zorgt. Zo blijven de sinussen schoon van vervelende afvalstoffen. In tegenstelling tot veel andere neusdruppels en sprays, bestaat tonsilfresh uit natuurlijke bestanddelen en mag je het zo vaak gebruiken als nodig.

5. TonsilClin Vacuum Tonsil Stone Remover

frisse adem amandelstenen middel

TonsilClin Vacuum Tonsil Stone Remover is pas sinds 2018 op de markt en nu al voor veel mensen niet meer weg te denken.

Bij ongeveer 10% van de wereldbevolking blijkt dat de keelamandelen voor slechte adem zorgen. Als je je amandelen van dichtbij zou bekijken zie je dat het uit allemaal ‘kuiltjes’ bestaat. Deze kuiltjes vormen een opvangnet voor bacteriën en voedselresten.

Na een tijdje gaat het mondafval verharden tot een geelwit brokje, wat intens kan stinken. Het is niet altijd eenvoudig om deze kuiltjes van je amandelen schoon te krijgen.

Met TonsilClin kan dit wél. Met behulp van deze vacuümtechniek kunnen zelfs de meest diepe amandelcrypten worden schoongezogen.

Het gebruik van TonsilClin is een heel stuk veiliger dan vergelijkbare middelen waarbij je voornamelijk met harde voorwerpen de amandelen belast.

Bekijk of dit instrument iets voor je is in het filmpje hieronder

6.  Anti Knoflook Capsules van GoneGarlic

Heb je een slechte adem dat wordt veroorzaakt door knoflook? De tabletten van GoneGarlic hebben bewezen deze incidentele ademgeurtjes direct aan te pakken in de maag. Alcohol-, knoflook- en nicotinegeur blijkt voornamelijk via je poriën en longen naar de buitenwereld te ontsnappen en dus niet vanuit je mond.

Neem 1 capsule in tijdens je knoflookmaaltijd en 1 tablet er direct na. Nog een half uur later ruik je niet meer uit je mond of poriën. GoneGarlic neutraliseert namelijk de zwavelgassen al in de maag, zodat ze niet via longen en poriën naar buiten kunnen treden.

7. Bergenfeld Tongue cleaning serum

Top 10 middelen slechte adem!

Bergenfeld tongue cleaning serum is een natuurlijke tongdruppel die ervoor zorgen dat de stinkende aanslag op je tong verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Je tong bestaat uit duizenden kleine haartjes waartussen etensresten en bacteriën kleven. Doordat deze bacteriën zich een lange tijd op de tong en in de mondholte bevinden ontstaat er een slechte adem.

Bergenfeld tongue cleaning serum helpt je op een gemakkelijke en veilige manier om van dit ongemak af te komen. De druppels lossen vanzelf de achtergebleven resten op en doden de bacteriën.

Voor de meest optimale verzorging van je tong en een gegarandeerde ademfrisheid kun je het serum het beste gebruiken in combinatie met het JuliBrite Tongue Clean Pakket.

8. Moist-R Dry Mouth Lozenges

TEST: Top 10 Beste Middelen Slechte Adem (Tip)

 • de suikervrije citrusformule voorkomt onplezierige geurtjes en een vieze mondsmaak
 • de kracht van zinklactaat en xylitol ontmantelen de celkern van de slechte adem bacterie
 • de pastilles bevatten natuurlijke ingrediënten die de speekselklieren stimuleren om meer speeksel aan te maken. Dit zorgt direct voor een vochtige en zuurstofrijke mond met een frisse ademgeur.

9. JuliBrite mondspray

slechte adem mondspray

JuliBrite mondspray is een slim hulpmiddel om ook overdag je ademkwaliteit op peil te houden. JuliBrite bestaat enkel uit biologische ingrediënten die belangrijke functies van het speeksel overnemen. Tevens zorgt de spray voor een pH neutrale omgeving waarin de slechte-adem-veroorzaker niet kan voortleven.

Spray de formule enkele keren per dag goed achterin je keel en achterop je tong en je bent verzekerd van een schone tong en frisse mondgeur.

10. Kaux kauwgom

Kaux kauwgom is één van de weinige kauwgoms op de markt met een sterkere concentratie xylitol. Dit hoge gehalte xylitol zorgt ervoor dat Kaux de gehele mond beschermd tegen bacteriën die gaatjes en een slechte adem veroorzaken.

Kaux voorkomt tegelijkertijd dat etensresten zich aan je tanden en kiezen zullen binden. Ook als je last hebt van een verdroogde mond is deze kauwgom zeer sterk aan te raden.

Waarom is deze lijst samengesteld?

Hoe en onder welke voorwaarden is deze lijst opgesteld? Helaas zijn er nog steeds middelen die de stinkende geur slechts maskeren of verergeren.

Dit komt door bestanddelen zoals alcohol, menthol en sodium lauryl sulfaat. Ook stoffen zoals chloorhexidine, triclosan en waterstofperoxide kunnen problemen veroorzaken.

Wat vaak wordt onderschat is dat de slechte-adem-bacterie een belangrijke bacterie in de mondholte is. Je hebt deze bacterie nodig voor de afbraak van mondafval en voedselrestjes.

Wanneer je de mond voorziet van agressieve mondproducten raakt de natuurlijke huishouding verstoord. Het probleem is dat je adem enkele uren daarna nog veel slechter is geworden.

Andere bijwerkingen van verkeerde mondproducten kunnen zijn;

 • irritaties
 • uitdroging
 • verkleurde tanden
 • Onprettige ademgeur
 • smaakverlies en er zijn zelfs gevallen bekend van mondkanker.

Het is daarom van belang om alléén antiseptische middelen te gebruiken die de bacteriële balans in evenwicht houden en de vieze geur omzetten in een neutrale geur.

Dit kun je realiseren met bewezen ingrediënten zoals sodium chlorite, tea tree olie, xylitol, natriumbicarbonaat, aloë vera en zinklactaat.

Maar er is nog meer om rekening mee te houden.

Wat heeft je mond nodig om een frisse adem te kunnen uitblazen?

 1. De mond mag niet zuur zijn. Bij voorkeur een pH waarde van 6 of hoger
 2. De speekselklieren moeten voldoende saliva produceren
 3. Het tongslijmvlies mag geen aanslag hebben
 4. In de amandelcrypten mag geen vuil of stinksteentjes zitten
 5. De neusholte mag niet al teveel slijm bezitten

Met deze kennis in het achterhoofd is de bovenstaande top-10 lijst samengesteld vam meest mondvriendelijke en allerbeste middelen tegen slechte adem waarbij het pakket van OxyFresh het beste scoort.

Mis ook deze artikelen niet

>> 10 Oorzaken van slechte adem
>> Slechte adem verhelpen binnen 1 minuut
>> 8 Soorten ademgeur herkennen

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!