Top Tien Beste Middelen Tegen Onfrisse Ademgeur (tip)

middel vieze ademAuteur Mevr J. de Jong Tandarts I.O.  21 September 2018

Wat is het allerbeste middel tegen slechte adem en hoe onderscheiden deze producten zich? Het kan nuttig zijn je hierin te verdiepen. Er zijn namelijk veel ‘slechte-adem-producten’ die het probleem juist verergeren.

Bestanddelen zoals o.a. alcohol, menthol en sodium lauryl sulfaat hebben vooral een maskerende en uitdrogende werking, waardoor de ademkwaliteit op de langere termijn kan verslechteren.

Om je te helpen kiezen met het juiste product vind je hieronder een overzicht van de 10 best bewezen tools tegen slechte adem.

De top10 bestaat uit zorgvuldig gekozen middelen die de stinkende ademgeuren gericht aanpakken bij de bron en tegelijkertijd zorgen voor een gezonde, gehydrateerde mond met een superieure ademfrisheid.

1 Oxyfresh Frisse Adem Pakket

middel stinkende ademOxyFresh is met afstand hét beste mondverzorgingspakket tegen stinkende adem. De fabrikant begrijpt exact wat je mond nodig heeft om een frisse adem uit te kunnen blazen.

OxyFresh verslaat andere middelen in effectiviteit, concurrenten die haar formules (nog steeds) voorzien van nare chemicaliën. Stofjes zoals alcohol, sulfaten, kleurstoffen en chloorhexidine kunnen op de langere termijn voor problemen zorgen.

De producten van Oxyfresh daarentegen creëren een kuszuivere adem met behulp van actief zuurstof, aloë vera, tea tree olie, zinklactaat en xylitol. Een bewezen combinatie dat miljoenen mensen van slechte adem heeft afgeholpen.

In tegenstelling tot veel andere middelen is OxyFresh niet zuur, vrij van vervelende chemische stoffen en geschikt voor dagelijks gebruik. Ga je voor de hoogste ademkwaliteit, kies dan OxyFresh.

Te vinden op bol.com, Oxyfresh.nl en demondzorgzaak (het meest voordelig).

2 OraPack

halitose wat te doen

Orapack bestaande uit een OraBrush en OraGel staat niet zomaar op de 2e plaats van beste middelen tegen slechte ademgeur. Wist je dat 90% van stinkende mondgeur ontstaat vanaf je tong?

Om die reden is het verzorgen van je tong net zo belangrijk in de strijd tegen slechte adem als het poetsen van je tanden. Waar veel andere tongreinigers geen rekening mee houden is dat slechte-adem-bacteriën alleen kunnen functioneren tussen de weefsels net ónder je tongoppervlakte.

Vlakke schrapers, die zich alleen richten op de bovenkant, hebben daarom minder effect. Kies daarom voor OraBrush. OraBrush is voorzien van zowel micro-pointed borstelhaartjes als een schrapertje ineen, wat er automatisch voor zorgt dat óók de dieperliggende weefsels van de tong bacterievrij worden gemaakt.

Gebruik Orabrush bij voorkeur met  OraGel zodat de slechte-adem-bacteriën losweken en onschadelijk worden gemaakt. Het gevolg is een schone tong en een 100% frisse adem.

Bekijk of OraPack iets voor jou is op demondzorgzaak.nl of Orabrush.nl

In dit artikel vind je een lijst van top 10 tongschrapers.

3 Oxyd8 Frisse Adem Kit

middel voor ademgeurDe Oxyd8 Frisse Adem Kit is uitgeroepen tot het allerbeste mondzorgmerk van Amerika (op basis van meer dan 400.000 reviews). In de strijd tegen slechte adem zijn Oxyd8 mondwater, tandpasta, kauwgom en tongreiniger een van de meest geliefde mondproducten ter wereld.

De formule maakt gebruik van het veilige sodium chlorite, dat heeft bewezen de celkern van slechte bacteriën aan te vallen en nare geurtjes om te zetten in een fris ruikende adem.

Het creëren van een frisse adem gebeurt op een manier waarbij ook de tanden en andere belangrijke weefsels in de mond sterker worden gemaakt tegen bacteriën.

Oxyd8 is geschikt voor elke dag, heeft geen bijwerkingen en tilt je mondgezondheid al binnen enkele dagen naar het allerhoogste niveau. Heb je last van een verslechterde adem of gun je je gebit alleen het allerbeste?

Het Oxyd8 Frisse Adem Pakket is tijdelijk met korting verkrijgbaar bij DeMondzorgzaak.

4 California Breath Nasal Sinus Drops

slechte adem neusademDe California Breath Nasal Sinus Drops behoort al sinds 1994 tot een van ‘s werelds allerbeste wapens tegen stinkende adem. Wat zelfs tandartsen regelmatig over het hoofd zien is dat een slechte adem bij veel patiënten ontstaat vanuit de holtes achter de neus, ook wel de sinussen genoemd.

Door een verkoudheid of allergie hoopt slijm zich op en glijdt het langzaam in de vorm van een etterige substantie richting de keelamandelen en tong. Dit gehele gebied verandert vervolgens in een broeinest van stinkende bacteriën.

Slijm bevat niet alleen boordevol eiwitten waar de slecht-adem-bacterie goed op gedijt. Wanneer slijm wordt vermengd met speeksel kan de mondholte zichzelf minder goed reinigen. Om dit hardnekkige probleem aan te pakken heeft Dr. Katz (een bekende halitoloog uit Amerika wiens dochter zelf een slechte neusadem had) de California Breath Nasal Sinus Drops ontworpen.

Door in beide neusgaten enkele Sinus Drops aan te brengen wordt de bacterie uitgeschakeld die voor een slechte adem zorgt. Zo blijven de sinussen schoon van vervelende afvalstoffen en kun je met een gerust hart in- en uitademen. In tegenstelling tot andere neusdruppels en sprays, is California Breath 100% natuurlijk en mag je het zo vaak gebruiken als nodig.

5 TonsilFresh Cupping Glass

middel stinkende mond

TonsilFresh Cupping Glass is pas sinds 2018 op de markt en nu al voor veel mensen niet meer weg te denken uit de dagelijkse mondverzorging.

Bij ongeveer 10% van de wereldbevolking blijkt dat de keelamandelen voor slechte adem zorgen. Als je je amandelen van dichtbij zou bekijken zie je dat het uit allemaal ‘kuiltjes’ bestaat. Deze kuiltjes vormen een opvangnet voor bacteriën en voedselresten.

Na een tijdje gaat het mondafval verharden tot een geelwit brokje, wat intens kan stinken. Het is niet altijd eenvoudig om deze kuiltjes van je amandelen schoon te krijgen.

Met TonsilFresh Cupping Glass kan dit wél. Met behulp van deze vacuümtechniek kunnen zelfs de meest diepe amandelcrypten worden schoongezogen.

Het gebruik van TonsilFresh Cupping Glass is een heel stuk veiliger dan vergelijkbare middelen waarbij je voornamelijk met harde voorwerpen de amandelen belast.

Bekijk of dit instrument iets voor je op amandelstenenshop.nl

6 St Sin Anti-rokers en alcoholadem

alcohol ademHeb je een slechte adem dat wordt veroorzaakt door alcohol, tabak of knoflook? De pastilles van het Duitse bedrijf St. Sin hebben bewezen deze incidentele ademgeurtjes direct aan te pakken. Alcohol-, knoflook- en nicotinegeur blijkt voornamelijk via je poriën en longen naar de buitenwereld te ontsnappen en dus niet vanuit je mond.

Neem 1 St. Sin pastille, ongeveer een half uur nadat je knoflook hebt gegeten, alcohol hebt gedronken of een sigaret hebt gerookt. Nog een half uur later ruik je niet meer uit je mond of poriën. St. Sin neutraliseert namelijk de zwavelgassen al in de maag, zodat ze niet via longen en poriën naar buiten kunnen treden.

7 California Breath Powerdrops Tongue

tongdruppels stinkende mondDe California Breath Powerdrops Tongue zijn natuurlijke tongdruppels die ervoor zorgen dat de stinkende aanslag op je tong verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Je tong bestaat uit duizenden kleine haartjes waartussen etensresten en bacteriën kleven. Doordat deze bacteriën zich een lange tijd op de tong en in de mondholte bevinden ontstaat er een slechte adem.

De California Powerdrops helpen je op een gemakkelijke en veilige manier om van dit ongemak af te komen. De druppels lossen vanzelf de achtergebleven resten op en doden de bacteriën.

Voor de meest optimale verzorging van je tong en een gegarandeerde ademfrisheid kun je de Powerdrops het beste gebruiken in combinatie met het OraBrush Try Me Pakket.

8 Dr Katz Dry Mouth Lozenges

middel tegen halitoseDe Dr Katz Dry Mouth Lozenges zijn niet zomaar de best verkochte slechte-adem-pastilles van Amerika. De Lozenges onderscheiden zich op 3 belangrijke punten van vergelijkbare kauwgoms.

 • de suikervrije citrusformule voorkomt onplezierige geurtjes en een vieze mondsmaak
 • de kracht van zinklactaat en xylitol ontmantelen de celkern van de slechte adem bacterie
 • de pastilles bevatten natuurlijke ingrediënten die de speekselklieren stimuleren om meer speeksel aan te maken. Dit zorgt direct voor een vochtige en zuurstofrijke mond met een frisse ademgeur.

Bekijk dit product op thebreathco.nl

9 OraRelieve mondspray

middel ademgeurOralieve mondspray is een slim hulpmiddel om ook overdag je ademkwaliteit op peil te houden. Deze zuurstofrijke mondspray maakt de slechte-adem-bacterie zo’n 6 uur lang onschadelijk. Het bestaat voornamelijk uit bio-enzymen die belangrijke functies van het speeksel overnemen. Tevens zorgt de spray voor een pH neutrale omgeving waarin de slechte-adem-bacterie niet kan voortleven.

Spray de formule enkele keren per dag goed achterin je keel en achterop je tong en je bent verzekerd van een schone tong en frisse mondgeur.

10 Kaux kauwgom

Kaux kauwgom is één van de weinige kauwgoms op de markt met een sterkere concentratie xylitol. Dit hoge gehalte xylitol zorgt ervoor dat Kaux de gehele mond beschermd tegen bacteriën die gaatjes en een slechte adem veroorzaken.

Kaux voorkomt tegelijkertijd dat etensresten zich aan je tanden en kiezen zullen binden. Ook als je last hebt van een verdroogde mond is deze kauwgom zeer sterk aan te raden.

Waarom deze lijst?

Hoe en onder welke voorwaarden is deze lijst opgesteld? Helaas zijn er nog steeds middelen die de stinkende geur slechts maskeren of verergeren.

Dit komt door bestanddelen zoals alcohol, menthol en sodium lauryl sulfaat. Ook stoffen zoals chloorhexidine, triclosan, waterstofperoxide en cetylpyridiniumchloride kunnen problemen veroorzaken.

Wat vaak wordt onderschat is dat de slechte-adem-bacterie een belangrijke bacterie in de mondholte is. Je hebt deze bacterie nodig voor de afbraak van mondafval en voedselrestjes.

Wanneer je de mond voorziet van agressieve mondproducten raakt de natuurlijke huishouding verstoord. Het probleem is dat je adem enkele uren daarna nog veel slechter is geworden.

Andere bijwerkingen van verkeerde mondproducten kunnen zijn;

 • irritaties
 • uitdroging
 • verkleurde tanden
 • Onprettige ademgeur
 • smaakverlies en er zijn zelfs gevallen bekend van mondkanker.

Het is daarom van belang om alléén antiseptische middelen te gebruiken die de bacteriële balans in evenwicht houden en de vieze geur omzetten in een neutrale geur.

Dit kun je realiseren met bewezen ingrediënten zoals sodium chlorite, tea tree olie, xylitol, natriumbicarbonaat, aloë vera en zinklactaat.

Maar er is nog meer om rekening mee te houden.

Wat heeft je mond nodig om een frisse adem te kunnen uitblazen?

 1. De mond mag niet zuur zijn. Bij voorkeur een PH waarde van 6 of hoger
 2. De speekselklieren moeten voldoende saliva produceren
 3. Het tongslijmvlies mag geen aanslag hebben
 4. In de amandelcrypten mag geen vuil of stinksteentjes zitten
 5. De neusholte mag niet al teveel slijm bezitten

Met deze kennis in het achterhoofd is de bovenstaande top10 lijst samengesteld vam meest mondvriendelijke en allerbeste middelen tegen slechte adem waarbij het pakket van OxyFresh het beste scoort.

Bekijk de meeste van de genoemde producten bij exclusievere webwinkels zoals de DeMondzorgZaak.nl

Mis ook deze artikelen niet

>> 10 Oorzaken van slechte adem
>> Slechte adem verhelpen binnen 1 minuut
>> 8 Soorten ademgeur herkennen