De 10 beste tandpasta’s voor wittere tanden

Wil jij er ook alles aan doen om je tanden wit te houden? In de strijd tegen gele tanden kun je verschillende maatregelen nemen. Eén ervan is bij de keuze van je tandpasta te kiezen voor een tandpasta met ingrediënten die van nature een blekende werking hebben.

De navolgende tandpasta’s verzorgen je gebit op een zachte manier, die het natuurlijke evenwicht in de mondholte respecteert. Ze bevatten geen schadelijke of irriterende stoffen. Zo blijft je mond schoon en gezond en je speekselproductie op peil. Tegelijkertijd zorgen ze stuk voor stuk voor een frisse adem en wittere tanden.

  1. RyttPro Tandpasta
  2. Dr. Brite Toothpaste Mint
  3. UK Organics Activated Charcoal Toothpaste
  4. OxyFresh Original Toothpaste
  5. Dr. Richard Natural Whitening Peppermint Toothpaste
  6. UltraDEX Toothpaste
  7. Miradent Mirasensitive HAP Special Toothpaste
  8. Oralieve tandpasta
  9. Desert Essence Natural tea tree oil Toothpaste
  10. Muskanadent Tandpasta

1. RyttPro Tandpasta

tandpasta witte tanden

RyttPro tandpasta staat niet zomaar op de allereerste plek. Deze moderne tandpasta bevat 0,3% sodiumchlorite, een briljant ingrediënt met witmakende eigenschappen, zónder schade aan te richten aan je tandglazuur.

Daarnaast is RyttPro een effectief wapen in de strijd tegen allerlei mondproblemen. Omdat het de mondflora in evenwicht brengt of houdt, gaat het een slechte adem, een vieze smaak, en tongbeslag tegen.

De formule stimuleert de speekselproductie en verhelpt een droge mond. Deze tandpasta remt hiermee de vorming van tandplak en tandsteen af, helpt cariës (gaatjes) voorkomen en zorgt zo ook voor wittere tanden.

RyttPro tandpasta is vrij van agressieve en bijtende stoffen als alcohol, SLS (sodium lauryl sulfaat) en kunstmatige zoet-, smaak- en kleurstoffen. Online verkrijgbaar bij DeMondzorgzaak.

2. Dr. Brite Toothpaste Mint

Onze andere favoriet is Dr. Brite Toothpaste Mint. Deze tandpasta bestaat uit louter natuurlijke en verzorgende ingrediënten, geeft je een fris en schoon gevoel en houdt je tanden wit.

Kokosolie en actieve koolstof

De belangrijkste bestanddelen zijn biologische kokosolie en geactiveerde koolstof, gewonnen uit de schil van de kokosnoot. Beide ingrediënten hebben meerdere weldadige eigenschappen, maar wat zij gemeen hebben is dat ze ervoor zorgen dat je tanden witter blijven.

Ter ondersteuning zijn extra bestanddelen als aloë vera en ontzuurde vitamine C toegevoegd. Alle ingrediënten samen zorgen voor een ideale tandpasta, die veel meer doet dan alleen je tanden wit houden. Dr. Brite Toothpaste Mint ruimt schadelijke bacteriën uit de weg, verzacht het tandvlees, hydrateert de mondslijmvliezen en verfrist je adem.

Dr. Brite tandpasta is ook een veilige keuze, omdat het geen schadelijke stoffen bevat als ftalaten, sulfaten, parabenen, fluoride of Triclosan. Er zitten geen genetisch gemodificeerde producten in, evenmin als kunstmatige zoet-, smaak- en kleurstoffen.

Voor een complete dagelijkse mondverzorging kun je na het poetsen ook nog een halve minuut spoelen met de bijpassende Dr. Brite Mouthwash Mint.

3. UK Organics Activated Charcoal Toothpaste

UK organics Activated Charcoal Toothpaste combineert zachte kokosolie met actieve koolstof. Deze ingrediënten hebben een natuurlijke reinigende werking, die ervoor zorgt dat je tanden witter blijven. Koolstof verwijdert tandplak, waardoor het de tanden op een natuurlijke wijze witter maakt.

Toegevoegde mineralen remineraliseren het tandglazuur. Pepermuntolie ondersteunt de kokosolie in het doden van de anaerobe bacteriën, de “slechte” bacteriën die een slechte adem en andere mondproblemen opleveren.

Volkomen natuurlijk en veilig

UK Organics gebruikt alleen natuurlijke bestanddelen en zelfs wat betreft de verpakking is aan het milieu gedacht. Als je wittere tanden wilt hebben zonder schadelijke chemicaliën is UK Organics Activated Charcoal Toothpaste een perfecte keuze.

Je kunt deze natuurlijke en milieubewuste tandpasta bekijken op De Mondzorgzaak.

4. OxyFresh Original toothpaste

Het belangrijkste bestanddeel in OxyFresh Original toothpaste is de actieve zuurstofformule Oxygene, gebaseerd op natriumchloriet. De combinatie van Oxygene en zink vernietigt het leefmilieu van anaerobe bacteriën. Dit zijn de “slechte” bacteriën in de mondholte, die zorgen voor diverse problemen als tandplak, cariës (gaatjes), aanslag op de tong, tandvleesproblemen en een slechte adem. Essentiële citroen- en muntolie en Xylitol zijn toegevoegd ter ondersteuning en zorgen voor een frisse smaak.

Transparante gel die dieper doorwerkt

OxyFresh Original toothpaste is een transparante gel, die kleinere moleculen bevat dan een dikke witte tandpasta. Deze kleinere moleculen kunnen dieper intrekken in de weefsels van het gebit, de tong en de mondholte. Zodoende bereikt de tandpasta veel meer schadelijke bacteriën dan reguliere tandpasta’s. OxyFresh tandpasta is daarnaast heel geconcentreerd, zodat je maar een klein beetje nodig hebt voor een diep werkend en langdurig resultaat.

Geen schadelijke stoffen

OxyFresh Original toothpaste bevat geen agressieve of uitdrogende bestanddelen als alcohol en SLS (sodium lauryl sulfaat). De tandpasta respecteert het natuurlijke evenwicht in de mond en stimuleert de aanmaak van speeksel. Het remt de vorming van tandplak en daarmee tandsteen af. Een dergelijke zachte en natuurlijke mondverzorging draagt zeker bij aan het wit houden van je tanden.

Als je een liefhebber bent van een sterke, frisse smaak is er ook nog de variant OxyFresh Lemon Mint toothpaste.

5. Richard Marques Natural Whitening Peppermint Toothpaste

De Natural Whitening Peppermint Toothpaste van Dr. Richard werkt op basis van de mineralen calciumcarbonaat en silicaten. Deze bleken je tanden op een natuurlijke manier. Pepermuntolie geeft niet alleen een sterke, frisse smaak maar is ook actief bij het verwijderen van aanslag op de tanden.

Filmsterren glimlach

Deze natuurlijke pepermunt tandpasta verfrist de adem en maakt je tanden witter. Het is ontwikkeld in samenwerking met de Britse tandarts Dr. Richard Marques. Hij heeft veel beroemdheden en filmsterren onder behandeling en weet dus als geen ander hoe hij tanden wit maakt en wit houdt.

Als je ook een filmsterren smile op je selfie wilt, kun je hier Dr. Richard Marques’ Natural Whitening Peppermint Toothpaste bestellen (LNK).

6. UltraDEX Low-Abrasion tandpasta

Net als onze nummer 5 werkt UltraDEX Low-Abrasion tandpasta met behulp van een actieve zuurstofformule, in dit geval de ActiveOxi technologie. Een zuurstofformule pakt een slechte adem bij de bron aan door de leefomgeving te vernietigen van de schadelijke bacteriën in de mond.

Low-Abrasion: zacht schurend voor witte tanden

UltraDEX tandpasta houdt niet alleen de adem fris, maar beschermt ook het gebit en het tandvlees. De tandpasta is low-abrasive, dat betekent zacht schurend. Zacht genoeg om je glazuur geen schade toe te brengen, maar schurend genoeg om tandplak effectief te verwijderen. De zacht schurende textuur houdt of maakt je gebit witter en verwijdert vlekken van rode wijn, thee, koffie, en tabak. De mint-smaak zorgt voor extra frisheid in de mond.

Vanwege de zacht schurende werking zou UltraDEX tandpasta gemakkelijk hoger in onze top 10 voor beste tandpasta’s voor wittere tanden kunnen staan. Ware het niet dat deze tandpasta de zoetstof sacharine bevat, waar niet iedereen op zit te wachten. Ook bevat het fluoride.

Als jij geen problemen hebt met deze stoffen, is UltraDEX Low-Abrasion tandpasta een uitstekende keuze voor wittere tanden.

7. Miradent Mirasensitive HAP Special Toothpaste for Sensitive Teeth

Miradent Mirasensitive HAP tandpasta is in eerste instantie gericht op mensen met pijnlijke tanden of tandhalzen. Het ingrediënt hydroxyapatite, ook wel HA of HAP, is een vorm van calcium die in staat is om de tandbeen- kanaaltjes (tubuli) te dichten. Dit verhelpt de gevoeligheid van de tanden. Vooral als je in het verleden je tanden hebt gebleekt met bleekmiddelen op basis van waterstofperoxide, kun je daar last van hebben.

Maar ook in algemene zin is Miradent Mirasensitive HAP een goede tandpasta om je gebit en mondholte te verzorgen. Het respecteert het natuurlijke evenwicht in de mond en bevat geen schadelijke bestanddelen als SLS (sodium lauryl sulfaat).

8. Oralieve tandpasta

Oralieve is speciaal ontwikkeld voor mensen met droge mond-klachten, die veroorzaakt wordt door een ziekte als diabetes, behandelingen als chemokuren of door ouderdom. Maar ook zonder droge mondklachten kan deze tandpasta je helpen om je tanden wit te houden.

Voldoende speeksel

Voldoende speeksel is namelijk belangrijk om je tanden wit te houden. Speeksel bevat zuurstof en vormt de natuurlijke bescherming tegen schadelijke bacteriën, die houden van een zuurstofarme omgeving.

Te weinig speeksel kan tal van mondproblemen geven, waaronder de vorming van meer tandplak en tandsteen. Speeksel neutraliseert de zuurgraad in de mond, na een “zuuraanval” op het gebit door eten of drinken. Dit helpt mee om tanderosie te voorkomen, dat de tanden op de lange duur doorschijnender en geler maakt.

De melkbestanddelen lactoferrine en lactoseoxidase in Oralieve tandpasta hydrateren de mondholte. Ze zetten daarnaast de speekselklieren aan tot het produceren van meer speeksel. Dat betekent meer zuurstof in de mond en minder schadelijke bacteriën. Omdat speeksel als het ware tandplak “wegspoelt” en ook nog eens de zuurgraad in je mond op peil houdt, kan deze tandpasta je helpen om je tanden wit te houden.

9. Desert Essence Natural tea tree oil Toothpaste

Natural tea tree oil Toothpaste bevat alleen natuurlijke en zachte bestanddelen om je mond op een volkomen natuurlijke manier te verzorgen en fris te houden. De twee actieve ingrediënten tea tree olie en zeezout hebben een natuurlijke reinigende werking en doden schadelijke bacteriën.

Zeezout voor wittere tanden

Puur zeezout werd al in de Oudheid gebruikt om het gebit te reinigen, aangezien men toen nog geen tandpasta in de winkel of online kon kopen. Zout doodt niet alleen schadelijke bacteriën, door de korrelige structuur verwijdert het tandplak, zodat je tanden er witter mee blijven.

Natuurlijke ingrediënten

In het merk Desert Essence vind je alleen zuivere, natuurlijke ingrediënten. Deze tandpasta bevat dus geen bijtende en irriterende stoffen als alcohol en SLS (sodium lauryl sulfaat) of overbodige kleur- en smaakstoffen. Er is ook geen fluoride aan toegevoegd.

Als je je mond schoon en gezond wilt houden op een natuurlijke manier, waarbij ook de witheid van je tanden een rol speelt, is Desert Essence Natural tea tree oil Toothpaste een goede en verantwoorde keuze. Het is verkrijgbaar in de smaken Fennel (venkel) en Mint voor een extra frisse smaak.

10. Muskanadent Tandpasta

Ook het Duitse merk Muskanadent heeft een tandpasta op basis van kokosolie. Kokosolie is een beproefd middel om de schadelijke bacteriën die in de mond leven te bestrijden. Bovendien maakt kokosolie de tanden witter.

Kokosolie, kamille en salie

Behalve de reinigende en tandenblekende kracht van kokosolie zijn kamille en salie toegevoegd. Kamille heeft een desinfecterende en verzachtende werking op het tandvlees. Salie heeft een ontsmettende werking en ondersteunt het natuurlijke blekende effect van de kokosolie.

Alle ingrediënten houden de mond fris, schoon en gezond. Ze helpen bij het genezen van tandvleesontstekingen en maken de tanden witter. Helemaal zonder agressieve chemicaliën, met Muskanadent tandpasta verzorg je je mond met zuivere en natuurlijke bestanddelen.

Muskanadent tandpasta vind je niet in de schappen van je buurtsuper, maar kun je online bekijken bij De Mondzorgzaak.

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!