Top 3 Fluoride gel voor fluoride applicaties

Fluoride beschermt het gebit tegen cariës (gaatjes) en tandbederf. Bij een overmaat aan zuren in het gebit is de natuurlijk remineralisatie door speeksel niet langer voldoende, waardoor evenwicht tussen de- en remineralisatie is verstoord.

Het glazuur ontkalkt en wordt nog kwetsbaarder voor de schadelijke, zuur-producerende bacteriën. Uiteindelijk ontstaan er gaten in het tandglazuur. Fluoride remt de zuurvorming en de demineralisatie af en bevordert tegelijkertijd de remineralisatie.

In bepaalde situaties is de fluoride in de tandpasta onvoldoende, bijvoorbeeld als je veel suiker nuttigt of last hebt van gevoelige tanden. In die gevallen raadt de tandarts vaak een fluoride applicatie aan. Die werkt langer in op het gebit dan tandpasta en bevat een hogere concentratie fluoride.

Je kunt er ook voor kiezen om zo nu en dan zelf een fluoride applicatie toe te passen, mits je je strikt houdt aan de gebruiksaanwijzing van het betreffende product.

Bovendien moet je ouder zijn dan 18 jaar en fluoride-gel nooit inslikken. Voor een optimaal resultaat eet of drink je minimaal een half uur na de applicatie niet.

Wij hebben de beste 3 gels voor fluoride applicaties voor je op een rijtje gezet:

1. Mara Expert Fluoride Gel Protector 1,23%

beste fluoride gel

Je kunt deze fluoride applicatie maximaal 1 keer per week gebruiken om het tandglazuur te versterken en cariës (gaatjes) en tandbederf te voorkomen.

Deze gel is ook zeer effectief om gevoelige tanden of tandhalzen te behandelen. Je kunt de gel met je tandenborstel aanbrengen op je gebit of met twee speciale bitjes. Laat de gel 2 tot 3 minuten inwerken en spoel je mond uit met water.

Mara Expert Fluoride Gel heeft een milde mint-smaak en is uiteraard suikervrij.

2. Oxyfresh Fluoride Dental Gel

Ook deze fluoride gel beschermt je gebit door het tandglazuur te versterken en herstellen. Zo word je beschermd tegen tandplak, cariës (gaatjes) en gevoelige tanden.

Je brengt de gel eenvoudig aan op je tandvlees of in twee speciale bitjes voor het onder- en bovengebit. Laat het enkele minuten inwerken en spoel na afloop je mond.

3. Colgate Gel-Kam

Gel-Kam van Golgate is eveneens een fluoride-gel die helpt om cariës (gaatjes) te voorkomen en gevoelige tanden te bestrijden. Gel-Kam is verkrijgbaar in twee verschillende smaken, bessen en mint, en mag ingeval van gevoeligheid twee maal per dag gebruikt worden.

Breng de gel aan met de tandenborstel, laat het een minuut op het gebit inwerken en spuug het dan uit.

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!