Top 10 Beste Middelen Tegen Witte Aanslag Op De Tong (tip).

middel witte tangaanslagWat zijn de beste middelen tegen een witte of gele aanslag op de tong? Het is niet onverstandig dat je je dit afvraagt. Er zijn namelijk, hoe gek het ook klinkt, veel mondproducten die een beslagen tong juist verergeren.

Dit komt door uitdrogende en irriterende chemicaliën zoals alcohol, chloorhexidine en sodium lauryl sulfaat.

Om je te helpen kiezen vind je hieronder een overzicht van de 10 best bewezen en meest effectieve tools tegen tongplak. Zo ben je verzekerd van een schone tong en een prettig ruikende adem.

1 JuliBrite Tongue Clean Kit

middel aanslag op tong

JuliBrite kit tegen witte tongZonder twijfel staat deze ‘tongplak-killer’ op de eerste plaats: JuliBrite Tongue Clean Kit, bestaande uit JuliBrite tongue gel en de JuliBrite tongschraper. Daar waar standaard tongschrapers alleen de bovenste laag van de tong poetsen, weet JuliBrite Tongue Clean Kit ook de ruimtes tussen de ruwe weefsels mee te nemen. En dit is exact waarom je tong op deze manier veel schoner wordt.

JuliBrite Tongue Clean Kit bestaat uit zowel zachte borstelhaartjes en een schraper ineen. Deze multifunctionele schraaptool geeft de tong haar gezonde kleur terug op een manier waar andere producten niet aan kunnen tippen. Ga je voor het meeste succes? Bekijk JuliBrite dan op DeMondzorgZaak.nl

2 BergenFeld Tongue Cleaning Serum

aanslag tong productBergenFeld tongue cleaning serum is het enige serum ter wereld dat speciaal is ontworpen om korte metten te maken met aanslag op de tong. De unieke formule bestaat uit natuurlijke ingrediënten die tongbeslag losweken en volledig doen verdwijnen.

Druppel zoveel serum als nodig op het achterste stukje van je tong en merk binnen enkele minuten een verrassend resultaat: een schone, roze en kuszuivere tong in combinatie met een prettige mondsmaak.

3 OxyFresh Frisse Adem Kit

beslagen tong middel

OxyFresh is een bijzonder merk. Het weet namelijk aanslag op de tong te bestrijden zonder gebruik te maken van mondonvriendelijke bacteriedodende bestanddelen. De formule is voorzien van OxyGen wat heeft aangetoond slechte bacteriën te bestrijden en tegelijkertijd de goede bacteriën mee te helpen een gezonde mondflora op te bouwen. In een zuurstofrijke en gehydrateerde mond krijgt tongbeslag geen kans.

Zo werkt het: Schraap je tong met de bijgeleverde tongreiniger. Neem 1 dopje met OxyFresh mondwater. Lift je kin en steek je tong naar voren tijdens het gorgelen. Na 2 minuten ben je klaar. Je tong voelt direct schoon en fris.

4 TUNGKIT®

tung tongschraper

Naast OraPack® is TUNGKIT® de best verkochte tongreinigingsset ter wereld. TUNGKIT® heeft een platte kop waardoor je zonder gagreflex toch ver achter op je tong kunt komen. De ontsmettende gel bestaat onder andere uit zinklactaat, wat heeft bewezen tongaanslag te vermorzelen tot diep in de tongweefsels.

Tung Brush bevat geen schraapstukje en is daarom iets minder gewild dan OraBrush. Ondanks dit gegeven verslaat Tung Brush nog steeds honderden andere tongreinigers in effectiviteit.

De goedkoopste aanbieder van Tung Brush in Nederland is DeMondzorgZaak.nl

5 RyttPro Frisse Adem Kit

wit beslagen tong verhelpen

RyttPro bevat een vergelijkbaar strijdplan tegen aanslag op de tong als OxyFresh. Hoewel OxyFresh iets rijker is gevuld qua werkende bestanddelen, kan ook RyttPro perfect worden ingezet om je witte tong weer mooi roze te krijgen.

Het is een kwestie van smaak welk merk de voorkeur geniet. Zowel OxyFresh als RyttPro staan garant voor een gezonde tong, zónder vervelende mondgeurtjes.

6 Dr Brite Mondspray

aanslag op tong verhelpenHet is niet toevallig dat Dr. Brite in de top10 lijst behoort. Dr. Brite spray is een handige spray in pocketformaat die je overal mee naar toe kunt nemen zodat je zeker weet dat je tong ook overdag wordt beschermd tegen bacteriële aanslag. De gezonde mix van natriumbicarbonaat, aloe vera en kokosolie verdelgt de aanslag tot ver in het tongweefsel.

Steek je tong zo ver mogelijk uit en spray 2 keer op het achterste stukje van je tong, precies daar waar de meeste bacteriën zich bevinden. Zo creëer je een schild tegen nieuwe bacteriën en ben je verzekerd van een superieure ademkwaliteit.

7 Moist-R Dry Mouth Lozenges

tong aanslag weghalenWitte of gele aanslag op je tong ontstaat in de meeste gevallen door een droge mond. In een droge mond kunnen slechte bacteriën beter overleven en neerstrijken op je tong. Een rijke speekselvloed is van belang voor een gezonde mond. De Lozenges van Moist-R zijn pastilles die zich onderscheiden van andere middelen tegen een droge mond.

De Lozenges van Moist-R kunnen de natuurlijk speekselproductie opvoeren en bacteriën verslaan die tongaanslag veroorzaken. Dit in tegenstelling tot andere middelen die zich vooral bezig houden met het kunstmatig bevochtigen van de mond. Bekijk hier waarom de Lozenges van Moist-R zo gewild zijn.

8 Smellwin, Amano en TonsilFresh

tongschraper van smellwin

Hoewel de meeste metalen tongschrapers niet zijn voorzien van borstelhaartjes en daardoor niet de binnenste vezels van de tong weten te bereiken, zijn er 3 versies die opmerkelijk veel tongbeslag weghalen. Dit zijn Smellwin, Amano en TonsilFresh. Deze metalen tongreinigers gaan meer dan 15 jaar mee, mits goed verzorgd natuurlijk.

Het voordeel van metalen tongschrapers is dat ze hygiënischer en degelijker zijn dan de plastic varianten. Bekijk Smellwin, Amano en TonsilFresh op bol.com of demondzorgzaak.nl.

9 XinusActiv Fresh Breath Nasal Drops

XinsuActiv fresh breath dropsEen van de grootste veroorzakers van viezigheid op je tong is neusslijm. Neusslijm, of post nasale drip, sluipt via de sinussen naar het achterste gebied van je tong. Je kunt dit vergelijken met etter dat vol zit met bacteriën. Je snapt wat dit met je tong en ademgeur doet.

Gelukkig kun je met de medicijnvrije neusdruppels van XinusActiv het neusslijm onschadelijk maken waardoor het niet achter op je tong beland en voor problemen zorgt.

10 Uk Organics mondwater en tandpasta

Uit onderzoek is gebleken dat tea tree olie een antiseptische werking heeft en capabel is om tongbeslag sterk te reduceren. Daar het onverstandig is om pure tea tree olie in te nemen, kun je er wel in kleine hoeveelheden mee spoelen en tandenpoetsen.

Een van de allerbeste mondproducten op basis van tea tree olie ter wereld is de tandpasta en het mondwater van het Engelse bedrijf UK Organics. In Nederland is deze mondverzorgingslijn alleen verkrijgbaar bij DeMondzorgzaak.nl.

4 redenen waarom je niet je tandenborstel moet gebruiken

 1. De haartjes van een tandenborstel staan te dicht op elkaar, waardoor tongbacteriën zich hier makkelijk tussen verstoppen en zich niet zomaar laten wegspoelen met kraanwater.
 2. De haartjes van een tandenborstel zijn te hard, waardoor je het zachte tongweefsel stuk maakt en op den duur nog ruwer.
 3. De borstelkop van een tandenborstel is hoog vergeleken met een platte tongschraper. Zo kun je met een tandenborstel lastig achterop je tong komen zonder te moeten kokhalzen.
 4. De haartjes van een tandenborstel verplaatsen de bacteriën van links naar rechts, maar zijn niet in staat de bacteriën naar de oppervlakte te krijgen.

Een schone tong en frisse adem in 8 stappen

witte tong verhelpen

 1. Snuit de neus
 2. Breng enkele nasal sinus drops aan in beide neusgaten zodat bacterieel neusslijm niet in de vorm van etter op je tong kan belanden
 3. Smeer de tong in met de ontsmettende gel van OraBrush
 4. Neem nu de OraBrush en borstel enkele keren over de tong
 5. Kantel de OraBrush en veeg de aanslag weg
 6. Poets nu je tanden met OxyFresh tandpasta
 7. Steek de tong uit, lift je kin en gorgel minstens 30 seconden lang met OxyFresh mondwater.
 8. Bescherm de tong overdag tegen uitdroging en nieuwe bacteriën met Dr. Katz Dry Mouth Lozenges en Dr. Brite mondspray

De top 10 is vervaardigd op basis van etiket screening, wereldwijde reviews en retourpercentages. Daarnaast moeten de middelen voldoen aan de volgende eigenschappen:

 1. De producten mogen niet voorzien zijn van alcohol, chloorhexidine, sodium lauryl sulfaat, suikers en kleurstof
 2. De producten moeten bij voorkeur de speekselklieren aanzetten meer eigen speeksel aan te maken
 3. De producten moeten minimaal een pH-waarde bevatten van 5,5 of hoger
 4. De werkende bestanddelen zijn bij voorkeur active oxygen, aloe vera, tea tree olie, zink lactaat, xylitol en natriumbicarbonaat. Allen bewezen maar mondvriendelijke stoffen.

Lees ook deze artikelen

>> De beste 10 mondwaters van 2018 en 2019
>> De beste 10 middelen tegen een stinkende ademgeur

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!