De 6 beste merken voor facings, veneers, kronen en bruggen

Heb je kronen, veneers of facings? Dan is een goede mondhygiëne extra belangrijk. Schurende tandpasta’s en agressieve mondwaters kunnen je gebit veel kwaad doen. De zes beste opties om die stralende lach te houden.

  1. Oxyfresh unflavoured mondwater en Oxyfresh original toothpaste

tandpasta facings besteSmaakvrij en zonder chemicaliën. Oxyfresh unflavoured mondwateris absoluut de topkeuze bij facings, kronen en veneers. Dit mondwater biedt het beste van twee werelden. In tegenstelling tot veel andere mondwaters bevat het geen alcohol, suiker of andere agressieve stoffen. En toch is het zeer effectief, dankzij het actieve bestanddeel Oxygene-complex. Deze mondspoeling heeft respect voor de natuurlijke mondflora. Die milde aanpak is precies wat je nodig hebt als je kronen of facings draagt. Je kunt het elke dag gebruiken en er zitten geen kleurstoffen in die verkleuringen kunnen veroorzaken.

Combineer dit mondwater met OxyFresh Pro Formula Sensitive toothpaste. De RDA waarde (schurende werking) van deze bijzondere tandpasta is 40. Daarmee is het de minst schurende tandpasta die je kunt krijgen. Ter vergelijking: de meeste tandpasta’s hebben een RDA-waarde van 100! Oxyfresh tandpasta is zeer geschikt voor mensen die veneers dragen, last hebben van gevoelige tanden of whiteners gebruiken.

  1. RyttPro spoelmiddel en tandpasta

Ook dit is een zeer mondvriendelijk spoelmiddel. Veel andere mondwaters bevatten alcohol, sulfaten en schuimers. Stoffen die op termijn verkleuring en irritaties veroorzaken. RyttPro daarentegen, bevat geen enkel agressief of bijtend bestandeel. Het belangrijkste ingrediënt in dit mondwater is actieve zuurstof.  Hierdoor is RyttPro 100 procent mondvriendelijk en dus ook veilig voor facings, veneers en kronen. Hetzelfde zeer effectieve ingrediënt vind je in de bijbehorende RyttPro tandpasta.  Deze tandpasta staat garant voor een diepe en tegelijkertijd milde reiniging. Anders dan veel andere tandpasta’s bevat RyttPro bijvoorbeeld geen sodium lauryl sulfaat, dat kleine wondjes kan veroorzaken.

  1. UltraDEX Low-Abrasion tandpasta en mondspoeling

UltraDEX Low-Abrasion tandpasta is een zacht schurende tandpasta, die al 25 jaar bewezen effectief is. Deze milde tandpasta zorgt voor wittere tanden zonder de agressieve schuurmiddelen die veel andere witmakers gebruiken. Daardoor is deze tandpasta zeer geschikt voor facings. Een tijdje poetsen met UltraDEX herstelt de natuurlijke witheid van het gebit. Het pakt stap voor stap verkleuringen door koffie, thee, rode wijn en tabak aan. Je krijgt er ook een heerlijk frisse adem van, dankzij de actieve zuurstofformule ActiveOxi. Gebruik er Ultradex mondspoeling bij, gemaakt met de gepatenteerde iQ+ ActiveOxi technologie. Dit zorgt voor een langdurig frisse adem zonder gebruik van agressieve stoffen die je in veel andere mondwaters vindt. Ultradex mondspoeling bevat geen chloorhexidine, maar actief zuurstof, dat op een veilige manier de schadelijke bacteriën bestrijdt

  1. PerioTherapy Gezond Tandvlees Kit

Dit is een van de beste spoelmiddelen tegen ontstoken tandvlees. En toch heeft PerioTherapy een opvallend milde formule. Dit setje mondspoeling en tandpasta is daardoor ook prima te gebruiken als je facings of kronen hebt. Anders dan veel andere mondspoelingen voor ontstoken tandvlees bevat het geen agressieve ingrediënten als chloorhexidine, triclosan, peroxide of cetylpyridiniumchloride, die bruine aanslag veroorzaken. Deze fabrikant kiest voor actief zuurstof op basis van sodium chlorite.

  1. OraRelieve mondwater en tandpasta

Een prettig prikvrij mondwater dat geen vervelende chemicaliën bevat. OraRelieve voorkomt een droge mond, is goed tegen gaatjes en slechte adem. Het bevat geen suikers, alcohol, sodium lauryl sulfaat, chloorhexidine en kleurstof die facings kunnen aantasten. De pH-neutrale formule maakt het veilig voor dagelijks gebruik. De bijbijhorende OraRelieve tandpasta is zacht en hydraterend.

  1. Dr. Brite Mouthwash Mint

Een heerlijk smakend, zacht mondwater. Anders dan andere mondwaters is dit een 100 % natuurlijk product. De ingrediënten kokosolie en actieve koolstof maken korte metten met schadelijke bacteriën. De mond wordt op een zachte manier ontsmet, waarbij het natuurlijk evenwicht in stand blijft. Het is verrijkt met verzachtende glycerine, aloë vera en ontzuurde vitamine C. Door de milde formule is de spoeling zeer veilig voor facings, veneers en kronen. Het bevat ook geen kunstmatige kleurstoffen die de kleur kunnen aantasten. De bijbehorende tandpasta bevat dezelfde natuurlijke ingrediënten en is bovendien 100 % vegan en pigmentloos.

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!