Top10 Beste middelen tegen droge mond

Wat zijn de beste middelen tegen een droge mond? Het is niet onverstandig dat je kritisch kijkt naar wat je wilt gebruiken.

De meeste middelen staren zich namelijk blind op het kunstmatig bevochtigen van de mondholte, maar vergeten het echte probleem aan te pakken; namelijk de onvoldoende werkende speekselklieren.

Goede producten tegen een droge mond bevatten niet alleen ‘natmakende’ bestanddelen, maar stimuleren óók het lichaam meer van haar eigen speeksel aan te maken. En daar gaat juist om; eigen speeksel is de allerbeste remedie.

Om je te helpen kiezen met de juiste producten vind je hieronder een overzicht van de 10 beste middelen tegen een droge mond.

1 Dr. Katz Dry Mouth Lozenges

Niet zomaar vind je de droge-mond-pastilles van Dr. Katz op de 1e plaats. Op het moment dat je op een tabletje zuigt merk je direct een ‘explosie’ van speeksel.

Deze prettig smakende lozenges zijn voorzien van natuurlijke stofjes die de speekseltoevoer tot wel 6 keer verhogen.

Tegelijkertijd bieden de kalmerende bestanddelen verlichting bij irritaties en wordt een slechte adem omgezet in een frisse adem.

In tegenstelling tot andere droge-mond-lozenges bevatten deze pastilles geen kunstmatige toevoegingen, suikers of sulfaten. Ga je voor het allerbeste? Kies dan voor de Dr. Katz Dry Mouth Lozenges.

2 Oxyd8 Dry Mouth Mondwater

De meeste mondwaters tegen een droge mond voegen kunstmatige stofjes toe die het speeksel proberen na te bootsen. Het probleem is echter dat kunstmatig speeksel snel ‘verdampt.’

Oxyd8 Dry Mouth mondwater doet dit anders. Dit spoelmiddel bevat niet alleen bevochtigers, maar ook plantaardige speekselstimulatoren en enzymen die de mond aansporen eigen saliva te produceren.

Het spoelen met Oxyd8 Dry Mouth biedt direct verlichting bij klachten, verfrist de adem en verhoogt de speekselproductie tot wel 6 keer. Het beste samen te gebruiken met de Lozenges van Dr. Katz.

Zowel de Lozenges als het mondwater zijn verkrijgbaar in een kit. Bekijk Oxyd8 Dry Mouth Kit hier

3 Raspberry Hydrating Gel

De Raspberry Hydrating Gel is de meest populaire droge-mond-gel ter wereld. Breng (bijvoorbeeld voordat je gaat slapen) een beetje gel aan langs de weefsels, tanden en tong. Je creëert daarmee een beschermlaagje over de weefsels waarbij de slijmvliezen bevochtigd blijven en irritaties worden voorkomen.

Het verschil met andere droge-mond-gels is dat de vloeistof niet snel opdroogt en de pH-waarde van de mond op peil wordt gehouden. Zo wordt het gebit de gehele nacht beschermd tegen bacteriën, irritaties en vervelende ademgeurtjes.

4 Xerostom mondspray

Van alle mondsprays tegen een droge mond kun je het beste de spray van Xerostom gebruiken. Deze spray is er speciaal op gericht om de mond te voorzien van een flinke hoeveelheid natuurlijke speekselopwekkers.

Net zoals met de voorgaande middelen wordt het lichaam aangespoord eigen speeksel aan te maken. Daarnaast voorkomen de bestanddelen vitamine B5 en E irritaties aan slijmvliezen en wordt de afnemende vochtbalans geremd.

Het bijzondere aan deze formule is dat ze heeft bewezen goed te werken tegen droge-mond-klachten, zónder daarbij gebruik te maken van detergenten, suikers, citroenzuur en alcohol.

5 OxyFresh Super Relief Gel

De OxyFresh Super Relief Gel is een bijzondere gel die speciaal is ontworpen om irritaties in de mondholte te kalmeren en wondjes te genezen. Tegelijkertijd werkt OxyFresh Super Relief Gel hydraterend en worden de speekselklieren getriggerd.

In Amerika wordt de gel van OxyFresh door duizenden huisartsen aangeraden aan patiënten die kampen met monddroogheid. In Nederland is de gel relatief onbekend maar (gelukkig) inmiddels wel beschikbaar.

6 Xerostom pastilles

Door op de pastilles van Xerostom te zuigen wordt de speekselproductie direct verhoogd. Tegelijkertijd wordt een hoge zuurgraad tegengegaan waardoor het tandglazuur wordt beschermd en vervelende bacteriën niet kunnen voortleven.

In tegenstelling tot andere droge-mond-tabletjes vind je in de pastilles van Xerostom geen suikers, sulfaten of andere kunstmatige kleurstoffen.

7 Kaux Kauwgom

Een van ‘s werelds meest gewaardeerde kauwgoms tegen een droge mond is Kaux. Kaux bevat een iets sterkere concentratie xylitol dan vergelijkbare producten en bestaat daarnaast uit plantaardige speekselopwekkers. Tegelijkertijd is de smaak zeer aangenaam en houdt het lang aan. Kaux hydrateert de mond direct en heeft een verzachtend effect bij klachten. Dit is precies wat Kaux onderscheidt van andere kauwgoms en staat daarom in deze top10. Bekijk Kaux hier.

8 Oxyd8 Frisse Adem Pakket

Het frisse adem pakket van Oxyd8 is een bijzondere. Deze kit, bestaande uit een tongschraper, mondwater, tandpasta en kauwgom, is niet alleen gemaakt om de ademkwaliteit tot het allerhoogste niveau te brengen. Oxyd8 is er tegelijkertijd op gericht om vooral de mensen met droge-mond-symptomen te ondersteunen.

Oxyd8 bevat als een van de enige mondproducten ter wereld geen bijtende en uitdrogende elementen zoals sodium lauryl sulfaat of alcohol. De formule bestaat uit actief zuurstof, aloë vera en tea tree olie wat heeft bewezen de mond te hydrateren en het gebit te beschermen tegen bacteriën.

Sommige mensen vinden de tandpasta te ‘waterig.’ Maar dit is juist waarom het zo goed helpt. De fabrikant heeft gekozen voor het beste resultaat. De fabrikant heeft er bewust niet voor gekozen om de zjntuigen van de fabrikant vals te beïnvloeden. Een prikkende (dikke) tandpasta zegt namelijk niets over de kwaliteit. Oxyd8 kent een niet goed, geld terug garantie en is hier te bestellen.

9 Xerostom mondwater en tandpasta

Een gebrek aan speeksel zorgt ervoor dat vervelende bacteriën beter kunnen voortleven in de mond. Het poetsen en spoelen met Xerostom creëert een soort schild tegen deze ziekteverwekkers en heeft daarnaast een verzachtende en helende uitwerking op geïrriteerde en droge mondweefsels.

De ingrediënten fluoride, betaïne, allantoïne, etherische oliën en xylitol beschermen het gebit en helpen het lichaam de mond gehydrateerd te houden. Xerostom is uiteraard vrij van suikers, alcohol en zuren en geschikt voor diabetici en veganisten.

10 OxyFresh mondwater en tandpasta

Niet zomaar noemen we OxyFresh nog even als hekkensluiter. OxyFresh is vergelijkbaar met Oxyd8. Beide merken zijn er voornamelijk op gericht om slechte adem te bestrijden, maar weten tegelijkertijd in hun achterhoofd dat een droge mond vaak de oorzaak is. Het pakket richt zich daarom ook op het aanpakken van monddroogheid. Je zult in deze middelen daarom ook geen uitdrogende of irriterende bestanddelen vinden. Zowel OxyFresh als Oxyd8 zijn daarom een van de meest gebruikte mondproducten bij xerostomie-patiënten ter wereld.