Terug naar kennisbank

Wat is een gele tong?

Een gele tong kan een teken zijn van verschillende mogelijke gezondheidsproblemen, waaronder een slechte adem. De gele kleur ontstaat meestal door een ophoping van bacteriën, voedselresten, dode cellen en andere afvalstoffen op het oppervlak van de tong.

Deze ophoping kan leiden tot een slechte adem, ook bekend als halitose. De bacteriën produceren zwavelverbindingen die een onaangename geur veroorzaken wanneer ze worden vrijgegeven in de mond.

Verschillende factoren kunnen bijdragen aan een gele tong en een slechte adem, waaronder slechte mondhygiëne, roken, uitdroging, mondinfecties en bepaalde medische aandoeningen zoals diabetes en gastro-intestinale problemen.

Het handhaven van een goede mondhygiëne, zoals regelmatig tandenpoetsen, flossen en het reinigen van de tong met een tongschraper, kan helpen om de ophoping van bacteriën te verminderen en een gele tong en slechte adem te voorkomen. Als de gele tong en slechte adem aanhouden, is het raadzaam om een ​​tandarts of huisarts te raadplegen om mogelijke onderliggende oorzaken te onderzoeken en behandelingen te bespreken.

Gerelateerde onderwerpen:

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!