Terug naar kennisbank

Wat is halitose?

Halitose, beter bekend als een slechte adem, is een veelvoorkomend probleem dat wordt gekenmerkt door onaangename geuren die uit de mond komen. Deze geuren kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder bacteriën die zich ophopen op de tong, tandvleesproblemen, slechte mondhygiëne, roken, bepaalde voedingsmiddelen en medische aandoeningen zoals tandbederf en sinusinfecties.

Vaak kan een slechte adem worden verholpen door een goede mondhygiëne te handhaven, zoals regelmatig tandenpoetsen, flossen en het gebruik van mondspoelingen. Het reinigen van de tong met een tongschraper kan ook helpen om bacteriën te verwijderen die een slechte adem veroorzaken.

In sommige gevallen kan een slechte adem echter een symptoom zijn van een onderliggend gezondheidsprobleem, zoals diabetes, een droge mond of maagproblemen. Als de slechte adem aanhoudt, ondanks goede mondhygiëne, is het raadzaam om een ​​tandarts of huisarts te raadplegen om mogelijke onderliggende oorzaken te onderzoeken en een passende behandeling te krijgen.

Gerelateerde onderwerpen:

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!