Terug naar kennisbank

Wat zijn tongschrapers?

Tongschrapers zijn eenvoudige, handige instrumenten die worden gebruikt om bacteriën, voedselresten en dode cellen van het oppervlak van de tong te verwijderen. Ze bestaan meestal uit een dun, plat stukje metaal of plastic met een handvat aan het uiteinde. Door de tongschraper zachtjes over de tong te bewegen, wordt overtollig materiaal weggeschraapt, wat kan helpen bij het verminderen van een slechte adem.

Een slechte adem, ook bekend als halitose, wordt vaak veroorzaakt door bacteriën die zich ophopen op de tong, tanden en tandvlees. Deze bacteriën produceren zwavelverbindingen die een onaangename geur veroorzaken. Het regelmatig reinigen van de tong met een tongschraper kan helpen bij het verminderen van de hoeveelheid bacteriën en voedselresten, waardoor de adem frisser wordt.

Naast het gebruik van een tongschraper is het belangrijk om een goede mondhygiëne te handhaven, waaronder regelmatig poetsen, flossen en spoelen met mondwater. Als slechte adem aanhoudt, kan het wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen, dus raadpleeg altijd een tandarts of een huisarts voor advies.

Gerelateerde onderwerpen:

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!