Terug naar kennisbank

Wat zijn parodontale pockets?

Parodontale pockets zijn ruimtes of openingen die zich vormen tussen het tandvlees en de tanden. Normaal gesproken zit het tandvlees strak om de tanden heen, maar bij parodontitis, een ernstige vorm van tandvleesontsteking, raakt het tandvlees ontstoken en trekt het zich terug, waardoor deze pockets ontstaan.

In deze pockets kunnen zich bacteriën, voedseldeeltjes en tandplak ophopen, wat kan leiden tot verdere ontsteking en schade aan het tandvlees en het bot dat de tanden ondersteunt. Dit kan uiteindelijk leiden tot verlies van tanden en ernstige complicaties als het onbehandeld blijft.

Parodontale pockets zijn vaak een bron van slechte adem (halitose), omdat de bacteriën die zich in deze pockets bevinden, zwavelverbindingen produceren die een onaangename geur veroorzaken.

Het is belangrijk om parodontale pockets te behandelen door een tandarts of een mondhygiënist te raadplegen, die kan helpen bij het reinigen van de pockets en het beheren van de ontsteking om verdere schade te voorkomen en een slechte adem te verhelpen.

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!