Terug naar kennisbank

Wat is een witte tong?

Een witte tong is een veelvoorkomend symptoom waarbij het oppervlak van de tong bedekt is met een witte laag of witte vlekken. Dit kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder bacteriën, dode cellen, voedselresten en uitdroging van de mond.

Vaak gaat een witte tong gepaard met een slechte adem, ook wel halitose genoemd. Dit kan erg vervelend zijn en sociale situaties bemoeilijken. De oorzaak van een slechte adem kan variëren, waaronder slechte mondhygiëne, tandbederf, droge mond, roken, bepaalde voedingsmiddelen en onderliggende gezondheidsproblemen.

Om een witte tong en slechte adem te voorkomen, is het belangrijk om een goede mondhygiëne te handhaven. Dit omvat regelmatig tandenpoetsen, flossen en het reinigen van de tong met een tongschraper. Het drinken van voldoende water en het vermijden van tabak en sterk gekruid voedsel kan ook helpen.

Als een witte tong en slechte adem aanhouden ondanks goede mondhygiëne, is het raadzaam om een ​​tandarts of huisarts te raadplegen om mogelijke onderliggende oorzaken te onderzoeken.

Gerelateerde onderwerpen:

Is dit artikel behulpzaam?

Bedankt voor je feedback!